Коремът на бременно чухуахуа не спирал да расте. А щом започнало раждането, всички се изумили (видео)

Коремът на бременно чухуахуа не спирал да расте. А щом започнало раждането, всички се изумили
UNLEASHED PET RESCUE & ADOPTION/The Dodo

Коремът на женското чихуахуа не спирал да расте и стопаните му, страхувайки се от тежко раждане, предпочели да се отърват от домашния любимец. И тогава се случило нещо, което никой не очаквал.

В американския щат Канзас стопаните на куче чихуахуа решили да го дадат в приют. Причината била нейната бременност. Не само, че раждането обикновено е трудно за кучето чихуахуа, но и нещо странно започнало да се случва с домашния любимец – коремът на бъдещата майка нараснал до огромни размери, правейки я да изглежда като топка.

Когато екипа на приюта за животни Unleashed Pet Rescue and Adoption приели малкото куче с огромен корем, те веднага разбрали, че раждането е въпрос на време.

бременно чихуахуа
UNLEASHED PET RESCUE & ADOPTION/The Dodo

За щастие те успели да му намерят приемен дом малко преди това да се случи.

И когато най-накрая малкото кученце родило, всички били  шокирани. Раждането се оказало меко казано безпрецедентно!

Когато Джесика Бенет, служителка на приюта, за първи път видяла бременната женска, разбрала, че ситуацията е спешна. Бъдещата майка била готова да роди всеки момент. Джесика трябвало бързо да й намери дом и за щастие откликлина жена на име Джоузи Браун.

Веднъж щом кучето, което било кръстено Лол, се настанило в дома на Джоузи, тя започнала да ражда – интересното е, че това се случило точно на Международния ден на кучетата!

Едно по едно кученцата на Лол започнали да се появяват на бял свят. Но нещо в раждането изненадало Джоузи.

Точно когато мислеше, че последното кученце вече е излязло, се появявало друго. Кучетата от породата чихуахуа обикновено не раждат повече от пет кученца, но скоро Лол вече била родила шесто кученце, а след това седмо.

„Приемната майка ни каза осем и решихме, че със сигурност е приключила. След това дойдоха девет и 10“, споделя Ребека Тейлър от приюта Unleashed Rescue пред The ​​Dodo.

На следващата сутрин, когато Джоузи отново преброила кученцата, тя направи невероятно откритие. Имало осем мъжки и три женски. С други думи през нощта се родило още едно кученце!

бебета чухуахуа
UNLEASHED PET RESCUE & ADOPTION/The Dodo

Въпреки тежкото раждане всички бебета били здрави. Веднага след като пораснат малко, доброволците планират да им намерят нов дом и любящи стопани.

„Справят се чудесно“, казва Ребека.

Впечатлена от случилото се, Ребека влязла в интернет, за да разбере какъв е максималният брой кученца, родени от чихуахуа. И се оказало, че Лол е счупила рекорда! Предишният рекорд били 10 кучнеца.  В чест на това откритие бебе номер 11 получило името Гинес.

Advertisement