Майката не спира да ви обича. Дори когато нейното сърце спре

Майката не спира да ви обича. Дори когато нейното сърце спре
Изображение от freepik

Тя завинаги ще остане вашият ангел-хранител, който няма да ви напусне и няма да ви забрави…

Това ще бъде най-мъчният и тъжен ден във вашия живот. Денят, в който ще загубите своята майка. Когато тя си отиде, всичко ще се промени завинаги. Ще започнете да чувствате неща, за които дори не сте подозирали.

Да мислите за това, което никога не ви е идвало наум. Ще се учудвате на това, което дори не сте забелязвали.

Това ще бъдат неща, за които не сте подозирали, не сте усещали не сте разбирали. Това ще бъде нещо съвършено нов и то ще разбие сърцето ви.

На колкото и години да сте, ще почувствате остро колко ви липсва майка ви на тази земя. Колко е била важна и скъпа за вас. Колко силно сте я обичали, как сте приемали нейната любов и присъствие като даденост. И едва когато загубите своя най-скъп човек, сърцето ви ще спре от мисълта: „Къде е тя сега, в кой свят?“

Може да ви се струва невероятно, но майка ви все пак ще бъде до вас. Тя завинаги ще остане вашият ангел-хранител, който няма да ви напусне и няма да ви забрави… Можете да се закълнете, че все още усещате нейния аромат, усещате присъствието й. Не можете да я докоснете, но тя все пак е до вас.

Ще се учудите откъде и как тя усеща и идва при вас в най-тежкия момент. Откъде знае, че плачете, заровили лице във възглавницата, и само тя може със воето незримо присъствия да ви утеши и да избърше сълзите ви…

Дни, месеци, години ще се чудите дали тя знае колко я обичате, колко ви липсва, колко ви е нужна.. Ще се обвинявате за това, че не сте й говорили всеки ден за своята любов, когато все още сте имали шанс. Днес бихте дали всичко, за да върнете един от онези дни, да й кажете това, което не сте успели.

Минути ще се разстилат като дни. Дните ще изглеждат като години. Точно това се случва, когато загубим най-ценното нещо в този живот – майка ни …

Ще ви липсват телефонните й обаждания, нежният й глас. Усмивките й. Нежните й ръце. Ще си спомнвте всеки детайл. Всеки звук. Всяка дума.

Ще размишлявате и върху въпроса дали тя ви вижда оттам – отгоре. Липсвате ли й толкова силно, колкото тя на вас?

Успяла ли е да ви каже всичко, което е искала? Питали ли сте я за всичко важно и значимо?

Времето не лекува такива рани. То ги затяга. Следователно ще минат месеци, години и няма да бъдете толкова наранени.

Основно защото ще осъзнаете, че майка ви винаги ще бъде с вас. Нашите близки не влизат в мрака. Те остават дълбоко в сърцата ни. В нашия ум. В детските ни спомени. В любимите ни думи и шеги. Във вятъра. В туптенето на сърцата.

Вашата майка винаги ще ви обича. Тя ще бъде винаги до вас. Макар физически да не присъства в нашия свят, вашите души са споени завинаги. Този съюз е по-силен от смъртта. Тази любов е самият Живот.

Advertisement