Майка на три деца била хваната да краде продукти. Тогава полицаите направили нещо неочаквано

Майка на три деца била хваната да краде продукти. Тогава полицаите направили нещо неочаквано
Майката на трите гладни деца била изправена до стената. Източник: Facebook

Какво бихте направили, ако децата ви бяха гладни и нямаше кого да помолите за помощ? Майка на три деца била в тази ужасна ситуация. Тя нямала друг избор, освен да открадне храна от магазина.

Тереза ​​Уест очаквала всичко друго, но не и такава реакция от местната полиция.

В началото на ноември Кийт Брадшоу и Кандис Спрагинс, полицаи от Хилсбъро, получават сигнал, че е извършена кражба в магазина за хранителни стоки Food Lion  Те получили от магазина регистрационния номер на колата на жената.

Когато служителите се появли в дома на Тереза Уест, те разкрили сърцераздирателна история. И разбрали защо го е направила.

На майката й било трудно да свързва двата края за нея и трите й деца и те били останали без храна в продължение на три дни.

През сълзи майката по-късно обяснява, че е търсела помощ от всеки, от дори от църкви, но „…никой не ни даде нищо. Нямахме нищо“.

Тъй като нямала къде другаде да се обърне, Уест посетила магазина за хранителни стоки и взе това, което не можела да си позволи. Тя признала, че е взела храна на стойност около 36 долара.

„Трябваше да изляза и да открадна храна и това е отчайващо и съжалявам, че направих това, което направих, но децата ми бяха гладни“, казва тя.

Двамата полицаи се огледали и бързо разбрали, че тя казва истината.

„Отворих хладилника и беше напълно празен. Мисля, че имаше една малка опаковка сирене в него – казва Брадшоу.

Кийт Брадшоу и Кандис Спрагинс
Източник: Facebook/ Hillsborough Police Department

Полицаите решили, че е редно да помогнат на жената. 

Полицаите отишли до магазина за хранителни стоки и похарчили 140 долара от собствените си пари за хранителни стоки за Уест и децата й и се върнали в дома й с две коли, натоварени с храна.

Семейството било снабдено с всички необходими стоки: месо, зеленчуци и плодове, зърнени храни и др. За някои това не е нищо особено, но това, което означавало за едно бедно семейство, не може да се опише с думи!

Брадшоу казва, че за тях това е просто едно добро дело, но за майката е много повече.

„Любимият ми стих е Матей 23:24, „Когато бях гладен, ти ме нахрани“, казва полицаят.

Полицейското управление в Хилсбъро пише: „Първо, ние сме хора с душа, а след това сме полицаи. Често проявяваме състрадание. Капитан Брадшоу и офицер Спрагинс трябва да бъдат похвалени.“

Полицейското управление в Хилсбъро заяви, че ще продължи да помага на Уест да намери подкрепата, от която се нуждае, от местни нестопански организации.

Advertisement