Докато почиствала стаята, жената намерила бележка от съпруга си и не сдържала сълзите си

Докато почиствала стаята, жената намерила бележка от съпруга си. Не могла да сдържи сълзите си
Изображение от Freepik

Събуждайки се сутринта, Джулия забеляза, че съпругът й вече не е у дома. През последните няколко месеца се държал много странно.

Раазтягайки се в леглото, възрастната жена се подготвила психически да почисти къщата. Тръгвайки от спалнята, тя изведнъж открила бележка на масата от съпруга й. След като я прочела, Джулия не могла да сдържи сълзите си. 

Оказало се, че мъжът й бил диагностициран с Алцхаймер. Ето защо той написал прощална бележка до жена си, в която й казва колко я обича и че винаги ще я обича, дори когато го застигне забравата.

„Скъпа Джулия,

Пиша ти докато спиш. В случай, че утре, когато се събудя, вече няма да бъда себе си. Сякаш се озовах между два свята и все повече осъзнавам, че съм напълно изгубен в един от тях. Страхувам се, че някой ден просто няма да се върна.

Въможно е утре вече да не разбирам какво се случва с мен… Ако утре вече не мога да изразя възхищението си от теб и колко много те ценя. Как оставаш с мен независимо от всичко, опитвайки се да ме направиш щастлив.

Може би утре вече няма да разбирам какво правиш за мен. Залепваш листчета на вратата, за да не бъркам кухнята и банята. Винаги ме караш да се смея, когато нося ботушите си без чорапи. Продължаваш да водиш разговора с мен, дори когато вече съм забравил за какво става въпрос.

Понякога шепнеш имената на внуците ни в ухото ми, за да не разберат, че съм ги забравил. Винаги отговаряш нежно на изблиците ми на гняв. Дори когато просто не разбирам какво ме е сполетяло.

За всичко това и много повече. Ако утре забравя твоето или моето име.

Ако утре вече не мога да ти благодаря.

Ако утре, Джулия, няма да мога да ти кажа за последен път ОБИЧАМ ТЕ…

ЗАВИНАГИ ТВОЙ,

T.A.M.P“

Почти невъзможно е да се прочете това без сълзи. Дори в случаи на тежка болест като Алцхаймер, дълбоките чувства все още могат да намерят израз. Не позволявайте това послание за любов да бъде забравено, разпространете го сред приятелите си. И да живее любовта!

Advertisement