Кратка молитва към Богородица за избавление от беди

Кратка молитва към Богородица за избавление от беди

Веднъж една жена дошла при известен старец за изповед и накрая го помолила за съвет как да се отърве от неприятностите? „Много неприятности и скърби са дело на дявола“, казал той … „А да ни избавят от тях ще ни помогне Господ Бог и молитвата към Него и, разбира се, към Застъпницата Усърдната Пресвета Богородица“.

Въпросната жена ни каза и каква молитва към Пресвета Богородица този старец я посъветвал да чете. Публикуваме вв по-долу – тя е доста кратък и като цяло е лесен за запомняне.

Основното е, че чрез вяра в Божията благодат и застъпничеството на Божията майка молитвата помогнала на тази жена. Животът на децата й започнал да се подобрява, ситуацията на работа се подобрила, финансовото състояние се стабилизирало: неприятностите и скърбите взели да отстъпват…

Така Пресвета Богородица може да помогне на всеки от нас! И всъщност (това е нашето мнение): въпросът може би не е в броя на изречените молитви! Какво е основното в молитвата към Пресвета Богородица?

1) Да се молим с вярата, че ще има помощ;

2) Молете се искрено, прекарвайки всяка дума да минава през сърцето и душата.

3) Опитайте се да бъдете добър човек, да грешите по-малко.

Колко често трябва да се обръщаме към Богородица? Разбира се, желателно е да четете молитва поне веднъж на ден, но въпреки това всеки избира това за себе си!

Когато сърцето и душата поискат – обърнете се към Божията майка: Тя ще помогне, ще се застъпи, ще избави от беди, ще спаси!

И така, публикуваме тази кратка молитва в 3 реда към Божията майка за избавление от беди, която старецът препоръчал на жената). Има я в православните молитвеници.

Отвори ни вратите на милосърдието, благословена Богородице, за да не погинем ние, които на Тебе се надяваме, но да се избавим чрез Тебе от беди, защото Ти си спасение за християнския род.

Запазете я , приятели мои, и нека Пресвета Богородица ви избавя от житейските беди! Нека всичко е наред! Така ще бъде – най-важното е да вярваме и да се молим!

Advertisement