Бездомник спасил изоставено куче и това променило живота му завинаги

Бездомник спасил изоставено куче и това променило живота му завинаги

Да имаш голямо сърце!

Не е нужно да имате огромен портфейл, пълен с пари, за да правите добро. Просто трябва да имате голямо сърце. Съдбата винаги ще възнаграждава добрите хора с доброта. Тази трогателна история се случила в американския град Солт Лейк Сити.

Момиче на име Анджела вървяло по улицата. Изведнъж един бездомник, седнал на тротоара, я повикал. Той имал табела, на която била изписана молба да му дадат храна или да му предложат каквато и да е работа.

Изведнъж тя забелязала, че мъжът държи малко куче в ръцете си. Момичето се заинтересувало как кучето е стигнало до мъжа. Бездомникът разказа тъжна история. Само преди няколко часа недалеч от него спряла кола и те просто изхвърлили това бебе от нея.

Рон, така се казвал бездомникът, вдигнал и стоплил треперещото от страх и студ животно.

Мъжът попита Анджела дали би искала да осинови кученцето от порода чихуахуа. Рон знаел какво е да живееш на улицата и не искал тази съдба за бедното животно. Не поискал пари за него.

Рон

Анджела била трогната от тези думи, но не можела да вземе кучето. Тогава тя измислила друг изход. Тя направила снимки на Рон и кучето и след това ги публикува на страницата си във фейсбук. Служители на една от организациите за правата на животните обърнали внимание на поста.

Само няколко минути след като Анджела публикувала снимката, служител от центъра се обърнал към Рон. Катлийн се представил и предложил да купи кучето за петдесет долара.

Мъжът с радост подарил животното на жената. Но категорично отказал да вземе парите. Той мотивирал това с факта, че не иска да печели от нещастието на другите.

Особено пък от това толкова мъничко и сладко куче. Но след настойчивите молби от страна на жената, Рон най-накрая се съгласит и взет парите.

Катлийн благодарила на Рон и взела кучето. В центъра животното било нахранено и напоено. Те дори му измислили име – Лъки Луис. Много скоро той имал нов дом и грижовни стопани в лицето на жена на име Лиза и малката й дъщеря.

момиче с чихуахуа

Животното било осиновено, но Катлийн не могла да забрави добродушния бездомник Рон. Този човек заслужавал да му се помогне. В крайна сметка той не просто просел, човекът бил готов да поеме всяка работа. Дори когато се озовал на дъното, Рон не се отчаял, запазил човечността си и искал да се измъкне от блатото.

Тя създала страница, посветена на Рон, в благотворителния уебсайт gofundme.com. Тама написала историята на запознанството си с него и помолила за помощ грижовни хора. Намерили се доста от тях.

Когато сумата достигнала пет хиляди, Катлийн изтеглила парите и ги дала на Рон. Той се разплакал, когато чул откъде са се взели тези пари.

Първото нещо, което направил, било да си купи телефон. След това се изкъпал и тръгнал да си търси работа в спретнат вид.

Много ни се иска да вярваме, че всичко ще се нареди добре за този мил и добър човек.

Advertisement