Когато синът му се ядосал, старият баща извадил своя дневник. Написаното там разплакало сина

старец
Изображение от freepik

Толкова сме заети в живота, че понякога забравяме за нашите родители. Нека тази история ви бъде като напомняне да посетите майка си и баща си. 

80-годишен мъж седял на дивана заедно със своя 45-годишен син. Внезапно на прозореца им се появила врана.

Бащата попитал сина си: „Какво е това?“, синът отговорил: „Това е врана“. След няколко минути бащата попитал сина си за втори път: „Какво е това?“ Синът казал: „Татко, току-що ти отговорих, че е врана“.

След малко старецът попитал отново: „Какво е това?“. Синът, леко подразнен, отвърнал: „Това е врана, врана е“.

След кратко време бащата пак задал същия въпрос.

Този път синът извикал: „Защо продължаваш да ми задаваш един и същ въпрос. Няколко пъти ти казах, че е врана. Не можеш ли да го разбереш?“

Бащат отишъл до стаята си и се върнал с дневник, който водел от момента на раждането на сина му. Отворил го и помолил сина си да му прочете една страница. Там били написани следните спомени:

„Днес малкият ми тригодишен син седеше с мен на дивана, когато една врана кацна на прозореца. Той ме попита 23 пъти какво е това. И аз му отговорих също толкова пъти, че това беше врана. Прегръщах го с любов всеки път, когато ми задаваше един и същ въпрос. Изообщо не усещах раздразнение, а само привързаност към моето невинно дете“.

Когато вашите родители остареят, не ги отхвърляйте. Бъдете добри и внимателни към тях. Помнете, че те са се грижели за вас от момента на раждането ви. Сега е ваш ред да се грижите за тях.

Advertisement