Сърцето ме заболя, когато видях, че детето няма пари за флумастерите. Тогава ми хрумна една идея

Сърцето ме заболя, когато видях, че детето няма пари за фулмастерите. Тогава ми хрумна една идея
Изображение от Gerd Altmann from Pixabay

В онзи ден се върнах у дома с чувство на изпълнен дълг. На душата ми беше много топло и уютно. Ненапразно бях живяла днес, бяха направила добро дело!

Ето какво се случи:

Младо момиче с бебе в количка и момче на около 5-6 години се разхождаха из супермаркета. Бяха много зле облечени и в кошницата бяха взети само най-необходимите евтиини продукти.

Изведнъж момчето спря до витрината с канцеларски материали, а майката с количката отиде по-нататък.

Детето стоя дълго време, разглеждайки разноцветни моливи, химикалки и други принадлежности. После взе ярка кутия с маркери, притисна ги към гърдите си, подуши ги и ги върна обратно на рафта.

– Съжалявам, слънчице, но нямаме пари за това – чу той зад себе си.

Майката се беше върнала за сина си. Момчето само тихо кимна с глава и последва майка си.

Аз стоях наблизо. Избирах моливи за своя син. Когато чух цялата история, сърцето ме заболя от мъка. Не можех да остана безучастна.

Взех кошница и нахвърлих всякакви канцеларски материали в нея. Не забравих да вземе онази кутия с маркери, която момчето току-що беше погледнало.

Настигнах майката и децата й на касата. Наистина исках да дам всичко това на момчето, но не знаех как да го направя, за да не обидя младата майка.

И тогава на ум ми дойде гениална идея.

Приближих се до момчето и казах:

– Здравей! Казвам се Виктория. Работя като администратор в този супермаркет. Днес имаме състезание за най-добра детска шапка и твоето малко мече го спечели. Поздравявам те! Ето, вземи това, това е твоят подарък за спечелването на наградата.

Момчето се смути. Не знаеше какво да прави и дали може да вземе подарък от непознат човек. Той погледна майка си. Тя кимна одобрително с глава. От очите й започнаха да се стичат сълзи.

Момчето грабна кошницата и я притисна към себе си.

Advertisement