Хората със зелени очи са хора на водата

Хората със зелени очи са хора на водата
Изображение отEric Ward on Unsplash

Било е време, когато зелените очи се смятали за рицарски, а в други векове притежателите на зелени очи се смятали за вещици. Хората със зелени очи са много чувстителни и нежни. 

Любовта за зеленооките е свещена. Те се отличават с невероятна преданост в любовта, както и по отношение на приятелите си, с които са много добри и великодушни, но ако предадете доверието на такъв човек, той ще стане твърд и принципен ваш враг.

Зеленооките хора се отличават с издръжливост, стабилност, целеустременост и увереност, при това те притежават въображение и обичат да мечтаят. Ако са си набелязали цел, то, въпреки всичко, ще я следват, като упорито преодоляват всички препятствия по пътя си.

Обикновено хората със зелени очи са добри организатори, притежават авторитет, но подобно на много светлооки не им достигат житейски сили и енергия. Те не се стремят към лидерство, но искат да ги ценят и уважават и полагат усилия, за да бъдат по-добри професионалисти в своята област. И често успяват.

Хората със зелени очи са реалисти, те са справедливи, не действат на случаен принцип, а внимателно преценят всичко и затова в повечето случаи успяват да намерят оптималното решение.

Те са акуратни, коректни, немногословни, прекрасни слушатели. В тях има елемент на загадъчност и тайнственост: днес това може да бъде един човек, а утре – съвсем друг. Те фино усещат хората. Някои притежатели на зелени очи са хитри, находчиви, могат да ъдат коварни и в случай на необходимост умело да манипулират околните, но предпочитат да избягват конфликтите.

Повечето зеленооки са великодушни, добри приятели, партньори, съпрузи, но наред с това те дълго помнят нанесената им обида и предателтво, макар външно вече да са простили.

По своя характер зеленооките приличат на котки: външно са независими и непристъпни, но с хора, на които имат доверие, са нежни, ласкави и добри, от което могат да се възпозлват недобросъвестни хора, приемайки добрротта и нежността за мекотелост и безхарактерност.

Зеленооките са достатъчно търпеливи и ако някой се опита да им се „качи на главата“, може да не реагират веднага. Но ако видят, че човекът проължава да преминава определени граници, решително ще пресекат подобно отношение и да се върне благоразположението на човека със зелени очи е практически невъзможно.

Разбира се, съществуват множество нюанси на зелените очи: сиво-зелени, зелено-кафяви, жълто-зелени. И на всеки от тях са присъщи свои особености на темперамент и поведение.

Advertisement