Бащата на момичето с 400 шева: Без промяна утре на мястото на дъщеря ми може да бъде друго дете

Бащата на момичето с 400 шева: Без промяна утре на мястото на дъщеря ми може да бъде друго дете
Стоп кадър: NOVA

Красимир, бащата на момичет от Стара загора, което бе рязано с макетно ножче, се включи в ефира на Nova, за да даде подробности за състоянието на дъщеря си.

Бащата, който видимо сдържаше емоциите си в ефир, заяви, че 18-годишното момиче не иска да говори за случилото се, като се опасява най-вече за психическото й състояние.

„Раната в съзнанието й едва ли ще заздравее толкова бързо, но аз вярвам, че тя е силно момиче и с течение на времето ще съумее, доколкото е възможно, да преодолее нещата“. 

Момичето не иска да се връща към случилото се, като родителите й подхождат с разбиране. 

Бащата заяви, че е виждал предполагаемия извършител един-два пъти и е бил против връзката на дъщеря му с него.

Във въпросния ден той е получил обаждане от дежурния полицай, като бащата на момичето решил, че става въпрос за някакво тийнейджърско сбиване и веднага тръгнал натам.

„Но когато пристигнах на мястото, нещата не бяха точно такива. Отпред имаше полицаи, които чакаха да направят оглед на жилището. Следите бяха от стълбите на самия блок, та до четвъртия етаж. Няма да коментирам вътре какво беше състоянието…“

Мъжът иска да има справедливо наказание за извършителя, като определи „леката телесна повреда“, посочена в медицинската експертиза, за безумие.

„Ние няма да оставим нещата така“, категоричен е мъжът и добави, че ще присъства на протеста в подкрепа на дъщеря му.

„Ще се борим за промяна. Промяна, която трябва да направят законотворците на тази държава, защото утре на моето място може да бъде някой друг родител или на мястото на дъщеря ми да бъде нечие друго дете“.

Advertisement