Джордж – куклата с човешки очи. В буквален смисъл (видео)

Джордж - куклата с човешки очи. В буквален смисъл (видео)
Източник: BBC

Музеят на ужасите в Нотингам е дом на много страховити експонати, но малцина са толкова ужасяващи като Джордж – кукла от 30-те години на миналия век, за която се твърди, че е направена с очите и косата на мъртвец.

Мари Уесън, която основала Музея на ужасите в Нотингам със съпруга си през 2018 г., наскоро се срещна с експерта по антики Чарли Рос в хитовото британско телевизионно шоу „Bargain Hunt“.

Тя донесе няколко от най-страховитите си експонати, един от които беше Джордж – странна тексаска кукла от 30-те години на миналия век, която успя да изплаши Рос и зрителите с навъсеното си лице и ярките си сини очи.

куклата Джордж
Източник: BBC

Както се оказва, в зловещото излъчване на Джордж се крие нещо повече от изражението на лицето му. Куклата идва от онези времена, когато хората правели такива кукли в памет на своите близки, използвайки неща, които принадлежали на починалия.

Но в случая на Джордж човекът, който го е направил, не е използвал неща, а истинската коса на починалия и стъклените му очи.

„Той дойде при нас от Тексас, където някога са правели кукли като Джордж в памет на починали близки“, казва Уесън в шоуто. „Различното при Джордж е, че той е получил стъклените очи и косата на починалия.“

На въпрос за произхода на Джордж, Мари Уесън каза, че човекът, от когото са я получили, е дошъл при тях, защото семейството му е преживяло „много паранормални преживявания“, свързани с куклата. Затова вече не искат да имат нищо общо с Джордж.

„Започнали да получават главоболие и започнали да ги болят очите“, разкрива Уесън. – В крайна сметка завели Джордж при няколко медиуми. Те казали, че очевидно Джордж иска да си върне очите и косата си, без тях не може да намери покой“, добавя собственичката на музея.

Advertisement