В Тайланд моряк спасил четири котки от потъващ кораб

моряк-спасява-котки

Тази история се случила през март 2021 г. Моряци от тайландския флот спасили 4 котки от кораб, потъващ в Андаманско море. Екипажът бил евакуиран за минути след сигнала за помощ. Всички хора били в безопасност преди основната част на кораба да потъне под водата.

Щом целият екипаж бил вън от опасност, моряците от Кралския тайландски флот решили отново да проверят преобърналия се кораб за възможен нефтен разлив. По това време корабът вече бил почти напълно потопен под водата.

котки-на-кораб

И в този момент военните видели четири котки. 23-годишният Тацафон Сайи, без нито секунда да се поколебае, отплавал към потъващия кораб, за да спаси животните.

В Тайланд моряк спасил четири котки от потъващ кораб

На раменете си човекът пренесъл котките на борда на кораб на ВМС. Въпреки опасността младият мъж признал, че не допуснал за секунда дори мисълта да остави животните в беда. Нямали шанс сами да излязат на сушата.

спасени-котки

Хората и котките били успешно извадени на брега. Военните все още продължават да се грижат за спасените животни. Благодарение на добротата и решителността на моряка вече нищо не застрашава живота и здравето им.

Advertisement