Куче, което никой не искал, посред нощ спасило живота на бебето на осиновителите си

Куче, което никой не искал, посред нощ спасило живота на бебето на осиновителите си
Източник: Pixabay

Те хванали новоосиновения си питбул да хапе креватчето на новороденото им бебе посред нощ. Когато се вгледали по-внимателно и видели какво прави всъщност кучето, започнали да плачат.

Семейство Робинсън вече имали 6-годишен син и когато съпругата се оказала бременна с второто им дете, те решили да се преместят в по-голяма къща в отдалечен район, където искали да построят ферма.

Тъй като живеели в малък апартамент, който били наели преди да вземат къщата, не им било позволено да отглеждат домашен любимец у дома, но сега, когато имали собствено жилище, те отчаяно искали да си вземат куче.

Желанието им било да осиновят куче от приют, затова заедно с 6-годишния си син Матиас посетили няколко приюта и докато слушали всички онези истории за това как всяко от животните се било озовало там, те се натъкнали на срамежлив питбул на име Бенсън.

4-годишният питбул изглеждал изгубил всякаква вяра в човечеството и отстъпвал назад, пъхнал опашка между краката си.

За съжаление, животът на Бенсън не бил лесен. В продължение на много години той бил използван за кучешки битки и по-късно бил изхвърлен на улицата.

Когато доброволците го намерили, той вече бил загубил вяра в хората и се страхувал дори да вдигне глава. След известно време в приюта едно семейство го приютило, но щастието му продължило само 2 седмици. Семейството решило, че не го искат, защото не бил дружелюбен и страдал от проблеми с поведението.

Бенсън бил осиновен срещу препоръката на доброволците да не ходи в дом с деца. Семейство Робинсън искали Бенсън да получи нов шанс. И макар дори пътят до колата да бил предизвикателство, те в крайна сметка успели да се приберат заедно с кучето.

В началото бил изключително уединен, срамежлив и предпазлив в началото. Но с течение на времето успял да се приспособи и да установи отношения с всеки член на семейството, особено с Матиас.

Когато бебето се родило, кучето показало само любов и привързаност

Когато бебето се родило и го довели у дома, те решили да го апознаят с Бенсън. Кучето подушило бебето и деликатно го облизало по лицето. Стопаните веднага разбрали, че Бенсън е добро куче и че ще се разбират.

Една нощ, когато бебето било на два месеца, обаче семейството чуло силен лай от детската стая. Те се втурнали да видят какво става, когато видяли Бенсън да хапе решетките на креватчето.

Кучето продължава да лае и се опитва да влезе в креватчето, но предпазните решетки го задържали. Той хапел креватчето в опит да се докопа до бебето.

Робинсън първоначално се уплашили, защото сметнали, че Бенсън се опитва да нарани бебето, но всъщност било точно обратното.

Веднага щом хванали детето в ръцете си, разбрали, че бебето е спряло да диша.

Семейството откарало детето по спешност в болницата, където било реанимирано от медицинските специалисти.

Лекарят съобщил на родителите, че ако кучето не ги било предупредило за състоянието на бебето и то било прекарало в кардиореспираторен арест повече от 30 минути, със сигурност щяло умре. За щастие това не се случило.

Когато г-жа Робинсън спасила живота на животното, като го измъкнала от приюта, тя изобщо не предполагала, че в замяна Бенсън ще спаси живота на детето й.

Никой не дал шанс на кучето преди семейство Робинсън и Бенсън в крайна сметка им се отплатил по най-прекрасния начин.

Advertisement