Ще се удивите до какво води спането без дрехи:

Ще се удивите до какво води спането без дрехи:
Източник: Pixabay

Изчислено е, че приблизително 12% от американците и 30% от британците спят голи, според CureJoy.

Въпреки че това е много полезно и може да подобри много аспекти от живота. Но всички ние пренебрегваме спането без дрехи. Информацията по-долу ще ви помогне най-накрая да свалите пижамата си и да спите голи. И така, ето 8 причини, поради които спането без дрехи е полезно за вашето здраве:

1. Ще се наспивате по-добре

Както показват проучванията, намаляването на телесната температура е необходимо условие за нормален сън. Тялото изтласква топлината навън като радиатор, освобождавайки я. Ако тялото не може да освободи топлината поради дебела пижама или топли чорапи, много по-вероятно е да изпитате безсъние.

Ако спите голи, това ще ви позволи бързо да освободите отделената топлина навън. В резултат на това няма да се създаде парников ефект, тялото няма да бъде изложено на външни температури и ще имате спокоен здрав сън!

Ще се изненадате колко по-лесно ще бъде да се събуждате и ставате сутрин!

2. Ще спите по-дълго

Друго проучване показва, че автоматичното регулиране на телесната температура помага за предизвикване на по-дълбок сън за доста дълго време. Съответно, ако не възпрепятствате отделянето на топлина, можете да останете в дълбокия стадий на сън за по-дълго време.

Но това е най-ценният етап от съня: в него не само виждаме сънища, но и се освобождаваме от ненужните невронни връзки в мозъка. Подобрява паметта и способността за концентрация!

3. Защитава от преждевременно стареене

Сънят насърчава производството на хормони на растежа и мелатонин, най-важните хормони в борбата срещу стареенето. Колкото по-дълго спите, толкова повече хормони трябва да произвеждате.

И след като вече установихме, че охлаждането на тялото насърчава дългия сън, заключението е очевидно. Искате ли да запазите младостта си възможно най-дълго? Спете повече и без дрехи!

4. Ще отслабнете

Всички знаем колко е трудно да отслабнем. Идеята, че можете да отслабнете толкова лесно, изглежда невероятна, но спането без дрехи може да помогне с това.

Сънят изгаря по-малко калории, но в по-хладна среда спите по-добре, което ускорява по-нататъшния метаболизъм през целия ден!

5. Ще изглеждате по-добре

Никой не знае защо, но хората, които спят голи, изглеждат по-добре на следващия ден.

Най-вероятно това е комбинация от няколко фактора: здрав сън, чистота и фактът, че спането по този начин помага за отделяне на мъртва кожа и частици коса, както и за възстановяване на овлажняващите мазнини в тялото.

6. По-малко стрес

Ако започнете да спите както майка ви е родила, скоро ще се почувствате много по-спокойни. Отново, това най-вероятно е резултат от подобрено качество на съня и цялостното състяние.

7. Подобрява кръвообращението

При липса на еластични ленти около кръста, тесни тениски и тесни чорапи кръвта може свободно да циркулира в тялото.

Подобрената циркулация има своите предимства за сърцето, артериите и мускулите, тъй като наситената с кислород кръв може да тече свободно към крайниците.

8. Предпазва от диабет

Експертите са установили, че здравословната терморегулация подобрява метаболизма. В тази връзка нивата на кръвната захар намаляват, което предотвратява развитието на диабет тип 2.

Хората, които спят голи, постепенно губят „нездравословните“ мазнини. След още няколко седмици по-късно здравето им се подобрява, особено неговите метаболитни аспекти.

9. Предпазва от кожни болести

Проветряването на кожата на цялото тяло, особено в области като стъпалата, подмишниците и гениталиите, значително намалява риска от развитие на обрив от протриване и всякакви кожни заболявания.

Сънят без дрехи насърчава регенеративните процеси на кожата, тъй като мастните жлези работят с пълна сила, а кожата усвоява по-бързо хранителните вещества. В резултат на това скоростта на метаболизма се увеличава.

Advertisement