Бездомник върнал чек за $ 10 хиляди на собственичката му и получил много повече от пари

Бездомник върнал чек за $ 10 хиляди на собственичката му и получил много повече от пари
Източник: Facebook/Roberta Hoskie

Връщайки чека, той дори не разчитал на такъв подарък на съдбата.

Елмър Алварес живеел на улицата без редовно препитание и без пари. Той бродел по Чърч Стрийт в Ню Хейвън, Кънектикът.

На всичкото отгоре идвала зима. Въпреки че Елмър бил изтърпял няколко, тази щяла да бъде особено сурова. Безнадеждната му въздишка се превърнала в пара в мразовития ноемврийски въздухщ. Сега той разчитал на добротата на непознати и нямал представа какво го очаква този съдбовен ден.

При една от „разходките“ си мъжът видял лист хартия на земята. Без да подозира нищо, той го вдигнал, а въпросната „хартия“ се оказала чек за 10 хиляди долара!

Когато видял сумата, едва не му прилошало.

Елмър отново прегледал листчето и осъзнал, че уморените му очи не му правели номера. Някой бил изпуснал нещо, което можело да сбъдне всичките му мечти. Това бил подписан чек, но полето, където би трябвало да бъде изписан бенефициентът, било оставено празно.

Повечето хора на планетата биха го приели като Божи дар, но Елмър постъпил по различен начин…

На гърба на чека бил изписан телефонния номер на притежателката. Алварес отишъл при свой приятел, който имал телефон, с идеята да намери въпросната жена.

Оказало се, че това била Роберта Хоски – притежателка на агенцията за недвижими имоти Outreach Realty Services. Елмър се обадил на Хоски и си уговорили среща.

Двамата се срещнали и той й върнал изгубения чек. Тя била удивена от честността на мъжа, в края на краищата, някой друг може[e да не е толкова почтен, когато става дума за 10 000 долара на празен чек. Роберта записала цялата случка и я публикува във Фейсбук.

С изненада установила, че мъжът е бездомен – това правело постъпката му още по-трогателна.

Роберта споделила с мъжа своята житейска история, като се оказало, че някога и тя е живяла в крайна бедност. Но след това се изучила и успяла да изгради собствен бизнес.

Робърта подарила на Елмър безплатно обучение в своята школа за недвижими имоти, за да му осигури дългосрочна работа. Тя му дала и щедра награда.

А след това нейната компания му осигурила безплатно настаняване и платила курс по английски специално за него.

„Не е нужно да се притесняваш, че ще си на студено“, казала тя. — „Имам жилище за теб.“

„Слава Богу!“ – възкликнал невярващият бездомник.

Роберта го информирала, че му е осигурила апартамент, в който да живее през следващите 6 месеца – и е платила целия наем!

Роберта Хоски
Роберта Хоски се изумила от честността на бездомника.Източник: Facebook/Roberta Hoskie

Тя споделя, че някога самата тя е била в затруднено положение, така че разбира трудностите, през които е преминал. Тя казва, че единственото условие е Алварес да помогне на друг бездомник, след като се изправи на крака.

Елмър се учил усърдно на курсовете и успял да стане квалифициран агент по недвижими имоти. Днес той е в редиците на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти и не може да бъде по-щастлив!

На въпроса защо е избрал да постъпи правилно и да намери собственика на чека, той казал: „Честно казано, дадох го с чисто сърце и не очаквах нищо в замяна“.

Връщайки чека, Алварес дори не разчитал на такъв подарък на съдбата. Но той знаел със сигурност, че има огромен шанс да промени живота си. „Ангелите живеят не само на небето, но и на земята“, казва мъжът.

Advertisement