Бабата по майчина линия е най-важният човек в живота на едно дете. Ето защо!

Бабата по майчина линия е най-важният човек в живота на едно дете. Ето защо!

Бабата по майчина линия играе много важна роля в живота на детето. Тя не само му дава необходимите знания и опит и го дарява с любов, топлина и грижа – връзката й с внука е много по-дълбока.

И тя се формира на генно ниво!

Всеизвестен факт е, че децата не наследяват генетичен материал от своите родители, а от своите баби и дядовци, както родителите са получили своята ДНК от своите прадядовци.

Затова често се случва децата да изглеждат като наши отишли си роднини.

Експертите твърдят, че децата получават по-голямата част от генетичната информация от своите баби по майчина линия.

В същото време трябва да разберете, че всичко винаги е относително и всяко семейство е уникално. Детето може много да прилича на бабата по бащина линия. Що се отнася до генетиката, прогнозирането на хода на събитията вероятно е много трудно.

Но е важно родителите да осъзнаят каква огромна роля играят техните роднини в съдбата на детето и какво днес е модерно да се нарича „емоционална интелигентност“.

Според експерти дори емоциите, изпитани от бабата по време на нейната бременност, могат да повлияят на развитието на детето на дъщеря й.

Важно е да запомните, че семейството е цялостен организъм, всички негови членове са тясно свързани.

Заедно с гените и всичко положително, което виждаме в себе си, ние предаваме нашите болести и лоши навици, пристрастявания и зависимости на нашите деца и внуци.

Въз основа на това едно нещо е сигурно: не можете да пренебрегвате психологическото и физическото си здраве. Това е най-лошата безотговорност, защото можете да навредите не само и не толкова на себе си, а на много бъдещи поколения.

Така че се грижете за себе си – и вашите внуци ще се възползват от това!

Advertisement