Mайка ми ме изостави, като бях дете. След 21 години внезапно се върна…

баща-прегръща-дъщеря
Източник: Pexels

Детството ми не беше леко. Когато финансовите затруднения застигнаха семейството ни, майка ми ни напусна и отиде при по-обещаващ ухажьор. Не искаше да жертва благополучието си и да живее в бедност.

Баща ми държеше да ме изправи на крака, въпреки че беше много разстроен от напускането на съпругата му. Положи всички усилия да ме възпита като добър човек и да ми даде всичко, от което имам нужда.

За щастие, веднага след като майка ми си тръгна, той беше повишен и финансовото състояние на семейството ни моментално се подобри.

Татко се опита да замести майка ми и успя. Споделяхме си тайни и преживяхме всички трудности заедно. А какви рождени дни ми организира! На този ден всичките ми мечти се сбъдваха.

Сега съм студентка. Опитвам се да изкарвам допълнителни пари, за да не седя на врата на баща си. Той междувременно се ожени повторно, премести се при новата си жена и ми остави апартамента.

И тогава при мен дойде жената, която ме напусна преди 21 години. Мислите ли, че исках да я видя? Не, вече нямах нужда от нея.

Молеше ми се да я  пусна в апартамента. Настояваше, че нямам право да я изгоня, защото ме е родила. Просто затворих вратата и казах, че ако не си тръгне, ще извикам полиция.

Тогава тя започна да обижда мен и баща ми. Извадих телефона си и започнах да набирам номера на полицията. Едва тогава тя изчезна.

Дълго плаках и се обвинявах. Баща ми ме успокои и каза, че съм направила всичко както трябва. Жалко само, че майка ми не знае какво е да бъдеш майка…

Advertisement