Ако домашният ви любимец прави това, значи има нужда от помощ

куче-и-котка-с-глава-към-стената

 

Ако имате домашно животно, вероятно сте се забавлявали с някои от изпълненията им. Но все пак знайте, че ако вашият любимец опира главата си в стената, трябва незабавно да се обърнете към ветеринар!

Когато вашият любимец постоянно опира главата си в стената, това е признак за по-големи проблеми. Причината за това основателно поведение може да бъде, че страдат от увреждане на нервната система. Има редица причини, поради които нервната им система може да бъде нарушена – в това число инфекции и тумори.

Изглежда мило, че домашните любимци опират глава в стената, но всъщност това е признак, че е дошло време да се бие тревога. Домашните питомци не умеят да разговарят с хората, те не могат да се оплачат, че ги боли, но ако не се вслушаме в тези симптоми, здравето им и дори животът им може да бъде под заплаха.

В такива ситуации трябва да се действа бързо! Тежестта на състоянието им зависи от това колко често и за колко дълго се притискат към стената.

Важното е колкото се може по-бързо животното да бъде хоспитализирано. Само ветеринарите могат да определят от каква болест страда вашето животно и да предоставят нужната помощ, за да живее щастлив и здрав живот.

Домашните животни не говорят и нямат друг начин да ви предупредят за своята болка. Ако питомецът ви на няколко пъти е навел глава към стената, не трябва да се смеете и да правите снимки за социалните мрежи. Окажете му медицинска помощ. Той би направил същото за вас.

Познавате ли някой, който има домашен любимец? Тогава не забравяйте да споделите информацията с тях. Кой знае… Може би така ще спасите живот и ще бъдете герой в очите на вашите близки и приятели.

Advertisement
Фейсбук коментари