8 причини да пиете лимонов сок

лимон

 

Лимоновият сок притежава чудесни свойства! Всички знаят, че в него има витамин C и с това нашите знания обикновено се изчерпват. Оказва се, че в лимона има цял склад от полезни вещества, които помагат да предотвратите хипертония, захарен диабет, стомашно разстройство, както и да се намали температурата на тялото. 

Ето 8 причини да пиете по-често лимонов сок:

1. Отслабване

Последните изследвания показват, че лимоновият сок защитава по различни начини нашето здраве. В лимона се съдържат пектинови вещества, както и фибри, необходими при лекуване на стомашни заболявания. Пектинът, на свой ред, стимулира здравословен процес при загуба на килограми.

В този цитрус се съдържа и много полезната лимонова киселина, която взима участие в изчистването на организма от шлаката.

2. Проблеми с кожата

Антиоксидантите, съдържащи се в лимоновия сок, изглаждат бръчките, премахват възрастовите петна и белезите. Те също така пречистват кръвта, обезпечават здравия и сияещ цвят на лицето.

3. Пречистване на организма

Комбинацията лимонов сок и вода способстват за мощна дезинтоксикация. Веществата, съдържащи се в лимона, помагат да се възстановят тъканите на нашия организъм.

4. Подобрява работата на стомаха

Лимоновият пектин засилва работата на стомаха и помага за почистването на дебелото черво. Лимонът също така се използва като мощно антибактериално средство!

5. Нормализация на киселинно-базовия баланс

Изпийте чаша топла лимонена вода сутрин, за да възстановите киселинно-базовия баланс. Лимоните имат свойството да създават алкална среда в тялото.

6. Подобряване на храносмилането

Лимоновият сок стимулира изработката на жлъчен сок и по този начин се подобрява храносмилането.

7. Премахва дисбактериозата

Благодарение на антибактериалните си свойства лимоновият сок предотвратява дисбактериозата и спира размножаването на вредните бактерии.

8. Обезболяващи свойства

Лимоновият сок облекчава болката и възпалението, което е особено полезно за коленните стави.

Внимание: ако имате открити някакви заболявания на храносмилателния тракт, прясно изцеденият лимонов сок е абсолютно забранен!

Advertisement