Снимката й по бански на плажа се споделя от хиляди. Когато я погледнете отблизо, разбирате защо

Снимката й по бански на плажа се споделя от хиляди. Когато я погледнете отблизо, разбирате защо

Дне, който трябвало да бъде изпълнен със забавление и радост, се превърнал в трагичен инцидент за една студентката Ейми Копланд от Университета на Джорджия.

В онзи ден през 2012 г. тя и приятелите й решават да отидат на екскурзия до малко езеро, където могат да се позабавялват със Зип Лайн (спускане със стоманено въже над вода).

Това прозвучало като страхотна идея, която всички харесали в момента, в който я чули.

За съжаление, когато дошъл редът на Ейми, кабелът се скъсал и тя падна от скалата. За съжаление, в онзи ден тя загубила крака си.

Ейми била откарана по спешност в болницата и там лекарите получили още по-ужасяващи новини. Ейми се заразила с много сериозна месоядна бактерия, която заразила раната й. Било въпрос на часове дали изобщо ще оцелее.

Въпросната бактерия е известна като Aeromonas hydrophila. Тази бактерия лесно води до животозастрашаващо състояние, известно като некротизиращ фасциит.

Били необходими 11 операции, за да бъде спасен животът на момичето, но тя загубила ръцете и краката си, които трябвало да бъдат ампутирани.

Ейми Копланд

Въпреки трагедията, тази млада сила жена не позволила на случилото се да й попречи да живее живота си по най-добрия начин.

Четири години след инцидента Ейми сподели своя снимка на плажа, на която е по бански и с огромна усмивка на лицето си.

Мнозина откриха вдъхновение в снимката и скоро тя беше споделена в социалните медии хиляди пъти, като мнозина казват, че Ейми е истинско вдъхновение за тях.

Тя се гордее със себе си и с всичко, което е успяла да преодолее, и най-вече се гордее с тялото си и начина, по който изглежда след изпитанието, през което е преминала.

„Отне ми много време да се чувствам добре и да приема новото си тяло. ВСИЧКИ сме създадени с несъвършенства и има толкова много красота в недостатъците ни. Белезите и присаждането на кожа изграждат характер! Не става въпрос за това, което имате – това, което правите с онова, което имате, е нещото, което наистина си струва“, написа тя.

Днес Ейми е защитник на правата на хората с ампутирани крака и хората с увреждания и продължава да вдъхновява другите чрез публичните си изказвания и публикации в социалните медии.

И най-важното, тя следва докторска степен по психология в Университета на Западна Джорджия.

Тя е идеалният пример, че нищо не може да отнеме мечтите ни, дори страшна трагедия като тази.

Advertisement