73-годишна слоница, чийто живот минал в насилие, най-сетне станала свободна (видео)

73-годишна слоница, чийто живот минал в насилие, най-сетне получила свобода (видео)

Животните трябва да бъдат уважавани и оставени да живеят живота си свободно в естествената си среда. За съжаление, поради човешката алчност, мнозина са държани в плен и са принудени да служат като роби.

Сук Джай е женски слон, който е прекарал целия си живот в насилие от страна на своите гледачи. Използвана е за преходи като туристически слон и е оставена на улицата да проси пари. Начинът, по който е била третирана през 73-те години от живота й, се отразява и Сук Джай в крайна сметка остава сляпа и глуха.

За щастие тя най-накрая била спасена и й бил даден шанс да прекара остатъка от живота си свободна и обичана

Elephant News публикува видео от историята на живота на това невероятно създание и написа: „Животът на Сук Джай е почти същият като на всеки пленен слон, работейки много различни професии през целия си живот, някои по-трудни от други, всички оскърбление за тяхното достойнство . Животът на Сук Джай премина през ръцете на редица хора. Тя се местела от работа на работа и от едно място на друго, работейки неуморно, докато не грохнала.“

По времето, когато била отведена в Природния парк за слонове (Elephant Nature Park), нейният нов дом завинаги, тялото на Сук Джай било цялото в рани. Пътуването от провинция Канчанабури, западен Тайланд, където е намерена Сук Джай, до парка отнела около 20 часа. Нейните спасители са се погрижили тя да се чувства удобно през цялото време.

„По време на пътуването тя изглеждаше много гладна, но не яде нищо, тъй като напрежението беше твърде голямо“, се казва в уебсайта. „След 20 часа пътуване тя пристигна в парка и направи първата си крачка към резервата. За Сук Джай беше много лесно да слезе от камиона до новия си дом.“

Невероятно, въпреки че била сляпа и глуха, Сук Джай успяла да почувства, че е на по-добро място. Тя изразила облекчението си, като проляла сълзи на радост.

„Сук Джай протегна хобота си, за да помирише новия си дом, изпращайки тих тътен в полето, сълзи, които се стичаха по лицето й“, пише Elephant News в YouTube. „Животът й вече е спокоен. Въпреки че очите й са замъглени и слухът й е слаб, ние се надяваме, че любовта ще бъде светлината в нейния живот“.

Всички, които са гледали видеото със спасяването на това прекрасно създание, са поразени. Хора от цял свят изразиха своята благодарност към спасителите на Сук Джай за всичко, което направиха за нея и че я научили, че не всички хора са лоши.

Един човек написа: „Разплаках се в момента, в който я видях да плаче и да размахва хобота си. Тя знае, че вече е свободна. Моля, спасявайте и спасявайте все повече и повече слонове, заедно можем да го направим!“

Друг добавя: „Абсолютно прекрасно е да я видя най-накрая спасена. Нека времето, което й остава, компенсира тежкия й живот на труд и жестокост. Благодаря на нейните спасители.”

Спасителите на Сук Джай казват, че тя е много интелигентна и лесно се приспособява към новия си живот и новия дом. Въпреки уврежданията си, тя се придвижва сама и показва много силен дух и личност.

Advertisement