Когато чух изискванията на бъдещата ми свекърва, побързах да избягам от дома й

Когато чух изискванията на бъдещата ми свекърва, побързах да избягам от дома й
Изображение от freepik

Ще ви разкажа една наистина луда история, която ми се случи преди няколко години. И днес много се радвам, че избягах от дома на потенциалната ми свекърва.

Събрахме се с моите родители и с тези на приятели ми на семейна вечеря, така да се каже, за да ги запознаем един с друг.

Всичко беше наред, вечеряхме спокойно и си поговорихме. Но тази идилия продължи точно половин час.

Внезапно бъдещата ми свекърва каза, че трябва да мина пълен медицински преглед и да предоставя всички справки и медицински картон. Родителите ми и аз бяхме в искрен и неподправен шок от тези искания.

Приятелят ми мълчеше и продължаваше да су яде салатата, правейки се, че всичко е наред и както трябва.

Не исках да правя атмосферата още по-напрегната, затова отговорих, че съм уверена в здравето си, за което родителите ми са ме научили да се грижа, и ако тя наистина има нужда от това, ще се подложа на медицински преглед.

Но напразно си мислех, че с това циркът ще свърши. Следващото нещо, което потенциалната ми свекърва каза, ме изуми още повече.

Най-самонадеяно заяви, че трябва да й предам медицинските истории на всичките си роднини до седмо коляно, иначе няма да даде разрешение за сватбата.

Поведението й стана твърде арогантно, затова баща ми стана и си тръгна, като каза, че това е недопустимо и ако трябва някой да се подлага на изследвания, то това е само свекървата.

Аз останах да нощувам в дома на приятеля ми и майка му, а моята майка се прибра. Потенциалната свекърва не позволяваше на годеника ми да спим не само в едно легло, но и в една стая.

Така че прекарах въпросната нощ в размишления.

След като помислих внимателно, реших, че поведението на свекърва ми не е никак добро и избягах на сутринта. Веднага си вззех нов телефонен номер, счупих старата карта и я изхвърлих.

Днес имам нов живот, добър съпруг и чудесна свекърва. Много се радвам, че успях да намеря сили и да избягам тогава. Представям си в какъв филм щях да се забъркам…

Advertisement