3 молитви, които вършат чудеса

Исус
Източник: Pixabay

В днешно време, в труден период от живота ни, когато мнозина са загубили пътя си в живота, е толкова важно да не се отвръщаме от молитвата и да я превърнем във важна част от живота си. Силната молитва, съчетана с вяра в изречените думи, може да направи чудеса на земята. Помощта на светиите идва чрез делата на хората.

В този материал ще ви разкажем за молитвите, които всеки, който се нарича православен християнин, трябва да знае. Молитви, които могат да помогнат.

Отче наш

Тази молитва се счита за една от най-древните молитви и трябва да знае от всички православни християни. Както се казва в Библията, думите на тази молитва са написани от самия Исус Христос. Тази молитва съдържа както възхвала на Господ Бог, така и молба за помощ при преодоляване на житейските изпитания.

Тази молитва се счита за универсална молитва. Някои я произнасят за преодоляване на болести, други – за здраве на ума и душата, трети – за избавяне от проблеми и неуспехи.

Когато се молите с молитва, не само тази, е много важно да вярвате в думите, които казвате. Знайте, че молитвата вече е получила отговор и че помощта е напът.

Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име, да дойде Твоето Царство, да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята; насъщния ни хляб дай ни днес, и прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на нашите длъжници, и не въведи нас в изкушение, но избави ни от лукавия; защото Твое е царството, и силата, и славата вовеки. Амин.

Защитна молитва към Пресвета Богородица

Сред християните Божията майка е сред сновните светици. Молитвата, отправена към майка, винаги е помагала на хората да се справят с трудностите.

Можете да се обърнете към Божията майка по всеки удобен за вас начин: можете да прочетете молитва, ако е трудно да формулирате ясно намерението, или можете да използвате свои собствени думи.

Молбата трябва да е ясна и недвусмислена. Преди да прочетете молитвата, трябва да се съсредоточите върху това, което искате, сякаш вече го имате. Знайте, че думите ви са чути и не си позволявайте да се съмнявате в това. Също така не забравяйте за благодарността. 

Пресвета Владичице моя Богородице,
с Твоите святи и всесилни молби прогони от мене, Твоя смирен и окаян раб,
унинието, забравата, неразумието, нехайството
и всички лукави и хулни помисли от окаяното ми сърце и от помрачения ми ум;
и угаси пламъка на страстите ми, понеже съм беден и окаян.
И ме избави от многото лоши спомени и начинания,
и ме освободи от всички зли дела.

Защото си благословена от всички родове,
и Твоето пречестно име се слави во веки веков.
Амин!

Молитвата на Иисус

Тази молитва е много кратка и лесна за запомняне. Ето защо, в моменти на голяма нужда, когато искате да се обърнете към Бога, можете веднага да си спомните за нея. С думите на тази молитва ние се разкайваме и просим милост за една грешна душа. Всеки християнин трябва да знае тази молитва.

Господи Исусе Христе,
Сине БОЖИЙ,
Помилуй мене грешния (Грешната).

Когато в главата се появят греховни мисли, е много важно да осъзнаете това и да започнете да се молите усърдно. Думите на молитвата ще спрат духовния поток и ще помогнат за очистване на душата и сърцето.

Advertisement