Той бил примамка в кучешки боеве, но след травма го зарязали. Тогава открил щастието

кучето Оджи

Героят на тази история се казва Оджи и фактът, че е оцелял е истинско чудо. Още по-невероятно изглежда, че сега това куче е любимият домашен любимец на едно семейство, където най-накрая се чувства щастливо.

Оджи е роден в семейството на човек, който се занимава с боеве с кучета. Не е известно как протича подборът и сортирането на нещастните кучета, но Оджи се превърнало в куче за стръв. Затворили го в клетка, за да бъде разкъсан от свирепи кучета.

Резултатът от тези ужаси била липсата на лявото ухо и безброй белези не само по главата, но и по цялото тяло. Оджи имал дупка с размерите на топка за тенис в черепа си.

След като животното било тежко ранено, то било затворено ненужно в клетка без храна и вода. Така Оджи се борил за живота си 5 поредни дни, докато не бил открит от полицията. Животът му се променил, след като животното попаднало във ветеринарна клиника.

бяло куче

Защото точно на този ден Лари Левин и неговите 12-годишни синове близнаци отишли в същата болница, за да евтаназират и спасят от страдание своята 17-годишна котка. Оджи тъкмо се разхождал на каишка, когато се отскубнал и изтичал до едно от децата.

Кучето скочило и близнало детето в лицето. Семейството научило за тежкото положение на кучето и не могло да го остави просто така. Решили да осиновят кучето.

Удивително, но постоянният тормоз и липсата на човешка топлина не закоравили кучето и не го превърнали в безмозъчна машина за убиване. Освен това Оджи не загубило вяра в хората и успяло да обича и да бъде обичан в семейство, където наистина го ценят.

куче и близнаци

Оттогава настъпил радостен период в живота на Оджи. Едноухото куче станало пълноправен член на семейството и израснало с близнаците. Всяка вечер той спял в леглото на Лари.

Лари решил да напише книга за своето невероятно куче. С нейна помощ той иска да привлече вниманието към жестокостта и ужаса на боевете с кучета.

Такъв край на историята не може да не радва. Оджи се превърна за нас в своеобразен символ, че всякакви трудности могат да бъдат преодолени с достойнство и че винаги трябва да вярвате в най-доброто и да се надявате на щастлив изход.

Advertisement