Скъпи маски, супи и ядки: корейка показа какво дарява властта на хората

Скъпи-маски,-супи-и-ядки-корейка-показа-какво-дарява-властта-на-карантинираните

В Южна Корея на всеки, който се връща от САЩ и Европа, правителството изпраща специални „здравни комплекти“.

Пакетът с най-необходимото е създаден, за да спаси хората от ненужни пазарувания и търсенето на оскъдни маски и антисептици. Най-интересното е, че по този начин правителството убива три заека с един куршум: намалява заплахата от разпространението на коронавирус, грижи се за хората, като прави самоизолацията им удобна и подкрепя бизнеса.

Видеоклип, заснет от корейка, набира популярност в мрежата, като показва съдържанието на специални пакети, които се доставят на всички жители на страната, дошли от САЩ и Европа. Така наречените „здравни комплекти“ съдържат всички необходими продукти и хигиенни продукти за поставените под карантина хора.

Обърнете внимание, че жителите на много страни имат за какво да завиждат. Например фактът, че в пакета има до 45 медицински маски за всеки човек, които, предвид сегашния дефицит, са много скъпи.

„Това е маска KF-94, в една опаковка има 5 броя. Общо – 20 маски. Сега те са много скъпи. Не мога да повярвам, че ми дадоха 20. Един опаковка струва $ 4-5. Получих и цял пакет обикновени маски, има 25 от тях. Не мисля, че са толкова ефективни, колкото KF-94. 500 ml дезинфектант. Банка за дезинфектанта за ръце. Не очаквах да е толкова здрава. Термометри, които могат да се използват по сто пъти всеки. Никога дори не съм виждала такива „, отбелязва момичето.

Освен за санитарни средства, корейското правителство не се скъпи и за продукти. „Получих и бисквити, мюсли барове, ядки, два бара тъмен шоколад. Питателна йонизирана напитка, портокалово и ябълково желе. Опаковка с 12 варени яйца в сос с говеждо. риз, кимчи със свинско месо, обикновено кимчи, супа с месо. За всичко това плати Самсунг, за което съм им много благодарна. Дори не очаквах корейското правителство да направи това за мен. Много е мило“, коментира момичето.

Южна Корея е пример за подражание. Въпреки близостта си до Китай и това, че първите случаи на заразени с COVID-2019 бяха фиксирани още през януари, за 3 месеца пандемия там заболяха едва 9976 души, а жертви на болестта станаха 169 човека.

Успехът на Южна Корея се обяснява с мащабната изолация на всички инфектирани и огромното количество тестове за коронавирус – при това не само за тези, които са контактували със заразени, но и а обикновени минувачи.

Ето как изглежда улична лаборатория за безплатно тестване на граждани за коронавирус. Твърди се, че са хиляди в Южна Корея.

подвижна-лаборатория-за-тестове-за-коронавирус-в-Южна-Корея
Източник: demotywatory.pl

Но не е за пренебрегване и строгостта на законите. В Южна Корея за нарушаване правилата на карантината глобата е в размер на 3 милиона вона (2500 долара).

Advertisement
Фейсбук коментари