„Не знам откъде в телефона ми се е появила тази снимка“

На пръв поглед в снимката, за която ще ви разкажем, няма нищо необичайно, но всъщност зад нея се крие доста страшна история…

В блатата

Снимката е направена през 2008 г. в общност, наречена Браунсвил, Мериленд. Заради блатистия терен и гъстите гори това място никога не е било популярно сред американците, така че сега там живеят само 102 души.

Предимно тези, които обичат уединението и тишината, се установяват в Браунсвил. Затова къщите там са на прилично разстояние една от друга – понякога ги делят стотици метри.

Дори когато в средата на 19 век близо до Браунсвил се появиа фабрика за кожа, малцина искали да се заселят тук. По някаква причина хората винаги са избягвали това място, избирайки по-големи и по-населени градове за живот.

Вещицата

Съвпадение или не, Браунсвил е много близо (на по-малко от 4 мили) до град, наречен Бъркитсвил. Това име говори ли ви нещо?

Вероятно не. Но какво ще стане, ако ви кажем кажа Блеър? Бъркитсвил е сегашното име на Блеър, точно градът, станал известен с легендата за вещицата, която живеела в местните гори.

През 1999 г. тук е заснет филмът „Вещицата от Блеър“, който се превръща в култов фаворит сред феновете на ужасите и свръхестественото. Между другото, с бюджет от 250 000 долара, този филм събра 250 милиона в боксофиса, тоест изплати се 1000 пъти.

Клара и Вик

Но нека да преминем към самата история, чиито събития се случили през октомври 2008 г. с един от жителите на Браунсвил и нейния син.

След смъртта на съпруга си 34-годишната Клара Мейсън и нейният 9-годишен син Вик останали да живеят заедно в къща в покрайнините на Браунсвил. Въпреки че жената е родена далеч от тези места, като цяло й харесвало тук и не искала да си тръгне. Поне до събитията, описани в тази история.

Всичко започнало с факта, че в събота вечерта, 11 октомври, жената била събудена от уплашения си син, който й казал, че в стаята му има зла жена:

„Тя иска да ме нарани“, извикало плачещото момче.

Кошмарът

Клара знаела, че това е било кошмар, но станала и огледала стаята на детето. Както и очаквала жената, там нямало никой.

За всеки случай тя проверика прозорците и вратите. Всичко било заключено и освен тях двамата в къщата нямало никой. Затова майката се опитала да убеди момчето, че просто е имал лош сън. За нейна изненада, Вик не искал и да чуе за връщане да спи в стаята си, което принудило Клара да го настани в спалнята си.

В неделя Клара прекарала половината сутрин в търсене на мобилния си телефон, но не успяла да го намери. Тя реши, че го е забравила на работа, така че спрялда  го търси и се заела със своите неща.

Викът

Когато дошло време за лягане, синът й отново избухнал, като казал, че повече няма да спи сам в тази къща. След много увещания Клара успяла да настани момчето в стаята му, при условие че свети лампата и вратата е отворена.

Но когато той заспал и жената отишла в спалнята си, от стаята на сина й се чул страшен вик: тя се втурнала обратно да провери какво се е случило.

Отваряйки вратата, Клара видяла, че Вик лежи в безсъзнание на леглото си, а до него бил нейният телефон. Жената, страхувайки се, че момчето е болно, взела телефона, за да се обади на 911. Но тогава забелязала, че камерата на телефона е включена…

Загадката

Клара отворила галерията със снимки и откри, че само преди минута на камерата на телефона е направена страховита снимка, която изобразява нейния спящ син и още някой…

Клара била ужасена, защото не знаела коя е жената, която лежи до спящия Вик. Тя се обадила на полицията да огледат къщата й, но пристигналите полицаи не открили никой друг в стаята. Освен това всички врати и прозорци били заключени…

Месец по-късно Клара продала къщата и се преместила в родната Вирджиния. Оттогава на нея и сина й не се е случвало нищо паранормално. Останала обаче снимката, която намерила на телефона си. През 2011 г. тя я публикува онлайн с текст:

– Не знам откъде се появи тази снимка в телефона ми…

Тя така и не успяла да разбере кой и с каква цел е направил тази ужасна снимка. Какво мислите, какво наистина се случи там и коя е тази жена?

Advertisement