Ето защо никога не трябва да спите по този начин

спяща-жена

Не е тайна, че здравословният сън, заедно с правилното хранене и физическата активност, е ключът към добро здраве, добро настроение, успех и късмет във всички сфери на живота. При това е необходимо да се придържате не само към препоръките относно температурата на въздуха, качеството на спалното бельо, продължителността на съня, но и други нюанси.

Никога не спете с крака към входната врата

Това табу е широко разпространено не само сред нас, но и сред други народи. Защото, според легендите, да спите с крака към вратата води до неприятности и болести. В крайна сметка именно с нозете напред изнасят покойниците.

Входната врата тук действа като един вид портал, който свързва света на живите и мъртвите. Спането с крака, насочени към изхода през цялото време може поне да предизвика минимум лоши сънища.

Не спете срещу огледало 

Огледалото се счита за най -мощният източник на енергия. В някои вярвания той се смята за портал към други измерения или другия свят. Ако спите пред огледало, може да имате кошмари, качеството на съня ви ще се влоши, както и здравето ви.

Преместете леглото далеч от прозореца

В нашата митология се смята, че злите духове могат да надникнат в къщата през прозореца. В източната култура това разположение на леглото също е опасно.

Advertisement
Фейсбук коментари