Момиче гигант, родило се близо 8 кг, порасна и се превърна с истинска красавица

Момиче гигант, родило се близо 8 кг, порасна и се превърна с истинска красавица

Гледайки се в огледалото сега, днешната ни героиня не може да си представи, че преди 15 години е била из всички телевизионни канали в Русия като сензационна новина.

Преди 15 години всички телевизионни канали разпространиха необичайна новина: в един от родилните домове в Алтай се родило момиче с тегло 7 кг и 750 гр.

Удивително момиче

Стандартното тегло за новородено момиче е 3,3-3,4 кг. За момчетата този стандарт е малко по-голям, до 3,5 кг. Понякога големи родители раждат деца с тегло до 5 кг.

Колко голямо ще бъде бебето при раждането зависи не само от наследствеността, но и от начина и качеството на хранене на бъдещата майка по време на бременност.

Ето защо акушерката едва не припаднала, когато вместо обичайното дете с тегло 3-4 килограма, изродила гигантската осемкилограмова Надя!

момиче с тегло 7 кг

Въпреки че родителите на Надя били със средно телосложение, майката Татяна, жителка на Алтай, се подготвяла за раждане с цезарово сечение. Това било нейното 11 раждане и всяко следващо дете в семейството им се раждало по-голямо от предишното!

Акушерка по образование, Татяна очаквала Надя да се роди с тегло 5 кг или малко повече. Бебето обаче изненадало всички в родилния дом. Когато я претеглили веднага след раждането, кантарът показал почти 8 кг.

семейство с 11 деца

По това време Татяна вече била опитна майка и лесно се грижела за новородената си дъщеря. Може би единственото нещо, което създаваше затруднения, било люлеенето на момиченцето в ръцете й, с такава тежест не било никак лесно за майка й.

Тук бащата помогнал за решаването на проблема, често помагал при тази процедура, поемайки я върху своите плещи.

Въпреки че Надя нямала увреждания в развитието и здравословни проблеми, момичето бил поставено под строго наблюдение. Местният телевизионен канал разбрал за необикновеното момиче.

След историята за нея новината обиколила страната. Много хора искали да помогнат на голямото семейство, превеждали пари, носели играчки, пелени, детски дрехи.

Порастването

Надя от Алтай

 

Момичето-богатир израснало по същия начин като братята и сестрите си, на годинка вече ходела уверено и се научила да говори. На седемгодишна възраст Надя вече изглеждашла просто като голямо дете, но вече не била гигант.

Надя от Алтай

С всяка година момичето губело тегло и все повече приличала на средностатистичеко дете. Днес Надя е на 15 години и ако не знаете, че преди много години тя е била новинарска звезда, просто е невъзможно да разпознаете в нея момиче-гигант.

Advertisement