Искате да доживеете щастливо до 90? Кафето и виното ще ви помогнат, казва науката

вино

Аз също като вас имам известна доза скептицизъм относно научните открития, които ни казват това, което искаме да чуем.

Затова бях развълнуван да прочета за изследванията на нещата, които ни помагат да доживеем до 90 години. Резултатите от изследването бяха представени на годишната конференция на Американската асоциация за напредък на науката през 2019 г. от изследователи Клаудия Кавас и Мария Корада от Калифорнийския университет Ъруин Институт за памет и неврологични разстройства.

Целта на изследването била да се идентифицират факторите, които позволяват на хората да доживеят поне 90 години. Тоест изследователите се интересуват от въпроса какъв вид храна, активност и начин на живот допринасят за такава висока продължителност на живота.

Участниците в експеримента се срещали с учените на всеки 6 месеца по време на изследването, като се подлагали на физически и когнитивни тестове, освен това била събирана информация за храненето и начина им на живот.

И така това проучване показа, че пиенето на вино (както и други алкохолни напитки) и кафето в умерени количества увеличава продължителността на живота. Основният ключ, както при толкова много други неща в живота, е умереността.

Честно казано, аз съм напълно безразличен поради каква причина учените са стигнали до това заключение. Просто ме оставете да се наслаждавам на този факт.

Всеки, който обича вино и / или кафе, ще ви каже, че консумацията на тези напитки ги прави по -щастливи. И изследванията все повече потвърждават факта, че щастието води до успех, а не обратното. Така от резултатите от това изследване може да се заключи, че кафето и виното не само увеличават продължителността на живота, но и го правят по -щастлив и по -успешен.

Виното и кафето, разбира се, са неочаквани и прекрасни. Но изследователите са идентифицирали по-очевидни фактори за човешкото дълголетие.

Нека започнем с по-очевидния, който включва ежедневни упражнения в продължение на 15-45 минути, които намаляват риска от ранна смърт с 11%.

Но следващият фактор може да се нарече неочакван. Изследването също така установи, че човек, който иска да запази ума си бистър в напреднала възраст, трябва да има някакво хоби. Нещо повече, хората, които имат страст и отделят поне два часа на ден за това, имат 21% по -голяма вероятност да доживеят до 90-те си години. Тоест хобито, от гледна точка на дълголетието, всъщност е два пъти по -полезно от спортуването.

Така че, накратко, нека направим най -важните изводи: да пиете вино, кафе и да отделяте повече време на хобитата си. Най -накрая намерих рецепта, която мога да следвам!

Advertisement