Молитва към свети Мина: помага в най-трудните времена

Молитва към свети Мина: помага в най-трудните времена
Източник: stiriactuale

Не се бойте да помолите за помощ…

Свети мъченик Мина загинал в името на Христовата вяра. Прочетете тази молитва, когато ви е особено тежко на душата. Тя може да стане ваш пазител:

„О, Пресвети и във цялата си слава великомъченик Мина, който правиш чудеса. Приеми тази молитва от мен, твоя недостоен слуга, защото на Теб, като истински източник на изцеление и полезна помощ, поверявам спасението си от злото.

Свети, виж моята бедност и злото, което ме заобикаля, раните на тялото и душата ми. Затова се моля. Помогни ми с непрестанните си и свети молитви и ме подкрепи, Твоя раб.

Знам, че Ти претърпя ужасни мъки от онези, които не познаваха Христовата любов. Но чрез тези страдания днес Ти носиш просветление и учение за Бога.

Твърдо вярвам, че след смъртта Ти молитвите Ти носят благословение.

Твоите чудеса ме накараха да изтичам при Теб и да помоля за помощ. Знам, че един убиец от Исая дойде в Твоята църква. Ти го избави от зло и го излекува. Помогнал си и на обущаря и на немата жена.

Твоите чудеса, Свети, ме накараха да повярвам, че във всяко добро дело си готов да помогнеш. Сигурен съм, че няма да се отвърнеш от всеки, който дойде при Теб с молба и вяра в сърцата си.

Затова с вяра и сълзи тичам при Тебе, коленича и се моля, Свети великомъченик Мина. Моля се на Христа, Божия Син, на този, който Те послуша, направи Те по-силен и те прие в своето Небесно Царство.

Помоли Му се и нека Твоята молитва ми помогне и ме спаси от всякакви трудности и неприятности. Моля се да продължа да прославям Твоите дела, да хваля името на Отца и Сина и Светия Дух. Сега и винаги. Амин“.

Вярваме, че тази молитва ще ви помогне!

Advertisement