Славчо Пеев приживе: „Видях смъртта, цялата в бяло и ефирна“

Славчо Пеев приживе:
Скрийншот: БТВ, Шоуто на Слави

Актьорът Славчо Пеев си отиде в съня си на 84-годишна възраст. В последните години доайенът на Сатирата имаше проблеми със здравето след тежко прекаран ковид, вследствие на което единият му крак спря да функционира.

През годините актьорът е имал няколко тежки здравословни усложнения, като на два пъти дори изпада в кома.

„След 11-12 години ще имаш проблеми, но линията ти на живота продължава…“

В интервюта актьорът е разказвал как през 1976-та година непознат испанец му споделя, че след 11-12 години ще попадне в критична ситуация, но все пак вижда, че линията на живота му продължава.

За да е пълна орисията, през 1988 г. „предсказанието“ се сбъдва. Тогава двамата със Станислав Стратиев са уволнени от Сатиричния театър. От силния стрес след няколко дни Славчо получава кръвоизлив в стомаха.

Вкаран е в реанимация, състоянието му е тежко, на два пъти дори изпада в кома. В последвали интервюта актьорът твърди, че при второто изпадание в кома е видял тунел, светлина и смъртта.

“Видях всичко – светлината, тунела. Яви ми се и една жена, ефирно същество, цялото в бяло и с огромна бяла коса. И така се двииижи леко… Мина покрай мен, леко се извърна, видях лицето и в полупрофил… и отмина…“, споделя актьорът за вестник „Преса“ през 2012 година.

Едва на 19-тия ден „боговете“, в случая лекарите от ИСУЛ, го връщат към живота. След излизането си от болницата Славчо Пеев си спомня за пророческите думи на странния испанец…

Advertisement