Всичко, което се случва, е по замисъл от Бога

Всичко, което се случва, е по сценарий от Бога
Източник: PIxabay

Целият ни човешки свят е изпълнен с беди, скърби, несправедливости. Много чувствителни хора в днешно време дори спират да гледат новините заради своите страхове и чувства след чутото.

Вълнението от това, което се случва, го има при всички нас. Струва ни се, че всичко се случва хаотично; лудостта, която е обзела света, не може да се нарече рационална. От това се появява душевна тежест и слабост от безсилие от ставащото…

Но колко лесно става веднага в душата след мисълта, че всичко става по волята на Бога или с Неговото позволение и Господ знае за всичко това.

Още не е дошло времето за Страшния съд, но ще дойде и справедливостта ще възтържествува. Всеки ще бъде съден от справедливия Божи съд, а не от човешкия, лукавия. Дори и да не се намерим сред праведниците, които Бог няма да осъди, мисълта за справедливия край все още вдъхновява сърцето. Като приказка с щастлив край.

Ще получим всичко според нашите дела, думи и мисли. Всичко тайно ще стане ясно пред целия свят, пред нашите близки и роднини. Всички тайно, нечисто, хитро и зло ще бъдат осъдени и ще престанат да съществуват.

Не е ли това, към което се стремим през целия си живот – любовта към Бога и справедливостта? Страхът от оголената душа и наказанието е покрит с радостта от тържеството на правдата.

Започваме да гледаме на света по различен начин. Ако така се е случило значи така трябва да е било. Всичко трябва да се разкрие, но не веднага. Божията идея е по-мъдра от цялата човешка мъдрост.

Просто трябва да се примирите с това, което се случва и да благодарите на Бог, че ни дава възможност да сме тук. Мнозина биха искали да са на наше място, но нямат такава възможност, а ние имаме. Всеки от нас е на своето място. Затова нека благодарим на Бог за всичко, което ни дава.

Слава на Бога!

Advertisement
Фейсбук коментари