Най-косматото момиче в света се обръсна, а причината е прекрасна

Най-косматото момиче в света се обръсна, а причината е прекрасна

Запознайте се със Супатра „Нати“ Сасуфан от Банкок, Тайланд, която е „най-косматият“ човек в света според Книгата на Гинес. Тя страда от рядкото генетично заболяване Синдром на Амбрас, което е по-известно като „Синдром на върколака“.

Тя е преживяла много неща. Представете си с какво количество срам е трябвало да се сблъска Нати. Супатра е била нарична как ли не в училище, включително Вълчица и Чубака.

най-косматото момиче
Източник: Facebook

Но тя е едно невероятно момиче. Едва на 10 години, след като спечели рекорда, тя каза:

„Не се чувствам по-различна от никой друг и имам много приятели в училище… Това, че съм космата, ме прави специална. Имаше няколко души, които ме дразнеха и ме наричаха маймунско лице, но вече не го правят. Свикнала съм доста с това състояние.

Не мога да усетя косата си, защото винаги е била такава. Не усещам нищо. Понякога е трудно давиждам, когато стане дълга. Надявам се, че ще бъда излекувана един ден.“

момиче-върколак

И тя била само на 10, когато казала това . Колко мъдри мисли на 10-годишно дете.

Когато стана на 17 години, момичето обаче показа снимки, на които е обръснала лицето си. А причината е любовта – Супатра обяви, че е намерила „любовта на живота си“ и се омъжила, затова вече бръсне лицето си.

В социалните мрежи тя публикува: „Ти не си само първата ми любов, ти си любовта на живота ми.“

Г-жа Сусуфан е една от няколкото дузини известни страдащи от синдрома на Амбрас, които са документирани от Средновековието.

Преди болестта да бъде разбрана, страдащите са били наричани „върколаци“ и до ден днешен някои са отбягвани от своите общности.

Advertisement