Все още търсят изчезналото момче. Кметът на Перник с призив към гражданите:

Все още търсят изчезналото момче. Кметът на Перник с призив към гражданите:

Продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник. Момчето изчезна в петък следобед в района на Профилакториума в Перник и от тогава се провеждат издирвателни акции за намирането му.

В търсенето на момчето, което е с аутизъм, участват мобилни екипи от полицията, жандармерията и доброволци. В помощ на издирването са осигурени хеликоптери, дронове, термокамери и друга специализирана техника.

Кметът на Перник Станислав Владимиров призова по новините на БНТ всички доброволци от Перник и прииждащите от други населени места да съсредоточат търсенето си в града: „Нека се обиколят всички къщи, да се помолят собствениците да проверят неизползваните помещения в дворовете и гаражите. Все пак това дете може да се е скрило някъде“.

Според лелята на момчето то едва ли ще потърси помощ от непознат човек, поради простата причина, че контактите му с непознати са трудни.

Властите призовават всеки, който забележи момчето, да се свърже с полицията. То е хиперактивно и с аутизъм. При контакт с него не трябва да се вика или вдига силен шум, за да не се уплаши допълнително.

Детето е облечено със сив суитчер и носи със себе си розова плюшена играчка.

Advertisement