Кучето тичало към водата и лаело – изведнъж стопанинът му разбрал защо (видео)

Кучето тичало към водата и лаело- изведнъж стопанинът му разбрал защо (видео)

Една сутрин Рич Уилкок от Бъкли, Уелс, решил, че би било добра идея да отиде на риболов. Затова той решил да посети близкия до дома му плаж Гуинед, придружен от верен приятел – кокершпаньола си на име Лея.

Когато стигнали там, Рич бил толкова хипнотизиран от красивата гледка на природата, че поискал да направи няколко красиви снимки. Изведнъж нещо привлякло вниманието на Лея. Тя бързо се затичала към водата и започнала да лае силно.

Лея, за изненада на Рич, не спирала да лае и отначало той не можел да разбере какво не е наред. Човекът си помислил, че може би е хванала риба или е подушила нещо необичайно.

Но Лея изглеждала искала Рич да се притече на помощ. 

Той се отправил към кучето, за да разбере какво се е случило. Скоро видял, че Лея стои до някакво животно.

Първоначално Рич помислил, че това е малка акула, но когато се приближил, разбрал, че греши…

Както се оказало, малко делфинче било изхвърлено на брега от големите вълни. Горката животинка била в беда, защото не можела сама да доплува обратно в океана.

„Тя продължаваше да се приближава до мен, лаеше и ме побутваше, трябва да е надушила делфина от една миля.“, споделя по-късно Рич.

Било очевидно, че делфинът се нуждае от незабавна помощ. Затова Рич вдигнал делфина и му помогна да отплува достатъчно далеч, където бозайникът вече не бил застрашен от силните вълни.

След това Рич и Лея останали на плажа още известно време, за да се уверят, че делфинът вече няма да бъде изхвърлен на брега от вълните.

Рич заснел случката на видео, което можете да видите:

Advertisement