Вик от душата: „Аз не съм просто медицинска сестра, аз спасявам живота на близките ви“

Вик от душата:
Източник: Pixabay

Младата медицинска сестра Кейтлин Брасингтън всеки ден се бори за здравето на другите, спасява животи и дава надежда. Разбира се, тя не е избрала тази професия, за да я смятат за героиня.

Но думите, които приятелка небрежно подхвърлила в лицето й, я накарали публично да защити себе си и колегите си:

„Просто медицинска сестра.

Току-що се прибрах от работа и все още нося униформата си. По пътя отидох до магазина за мляко и срещнах една приятелка. Тя никога преди не ме беше виждала в униформа и каза, че нямала представа, че съм „просто медицинска сестра“. Еха!

За 18 години работа съм чувала тази фраза много пъти, но днес ме трогна. Нима съм просто медицинска сестра?

Помагала съм на бебета да се появят на бял свят, много от които трябваше да бъдат подпомогнати да поемат първата си глътка въздух, а аз съм просто медицинска сестра. Държах ръката на възрастните хора, помагайки им да не се изгубят на прага на смъртта, а аз съм просто медицинска сестра.

Утешавала съм страдащи родители, загубили дете, а аз съм просто медицинска сестра. Оказвах първа помощ на пациенти и ги връщах към живота, а аз съм просто медицинска сестра.

Аз съм очите, ушите и ръцете на лекарите, които могат да излекуват вашите болести, а аз съм просто медицинска сестра.

Прослушвах белите дробове на новороденото, за да видя коя област не получава достатъчно кислород, а аз съм просто медицинска сестра.

Мога да обучавам пациенти, медицински сестри и младши медицински сестри, а аз съм просто медицинска сестра.

Защитавам пациентите срещу застрахователните компании, които не винаги поставят здравето им на първо място, а аз съм просто медицинска сестра.

Пропускам Коледа, рождените дни на децата ми и училищните им мюзикъли, за да се грижа за семейството ви, а аз съм просто медицинска сестра. Мога да взимам кръв, да слагам шевове и да зашивам раната, а аз съм просто медицинска сестра.

Мога да спася човек с инфаркт, независимо дали е бебе, дете или възрастен, а аз съм просто медицинска сестра.

На база на теглото мога да ви кажа дозата адреналин или амиодарон, която ще върне детето ви към живот, а аз съм просто медицинска сестра.

Моите знания и опит спасяват човешки животи.

Така че, ако съм просто медицинска сестра, безумно се гордея с това!“

По-добре не може да се каже! Нисък поклон пред онези, които отдадоха живота си в борба за нашето здраве!

Advertisement