Тя се родила с тегло от едва 669 гр., a днес е чаровна тийнейджърка!

Тя се родила с тегло от едва 669 гр., a днес е чаровна тийнейджърка!
Източник: dailymail.co.uk

„Представете си бутилка кола от 600 мл. Моята дъщеря беше със същия размер“, казва майката на бебето Рейчъл Кроутър, която се родила в 24-та седмица от бременността и тежала само 669 грама.

Въпреки че лекарите подготвили семейството за най-лошото, момичето оцеляло. Малкият боец вече е една чудесна тийненджърка!

Рейчъл е родена в Австралия през 2007 г. Според майка й Ронда, тя е била толкова мъничка, че „татко можеше да сложи брачната си халка на крака й, а главата й беше с размерите на топка за тенис“.

Малката Рейчъл е родена 16 седмици преждевременно поради отлепване на плацентата. Когато момичето се родила, лекарите съобщили, че че шансовете на бебето за оцеляване са само 5%.

недоносено бебе
Източник: dailymail.co.uk

„Всъщност бях много ядосанa. Те почти ми казаха да оставя бебето си да умре“, споделямайката.

„Лекарите ни казаха да направим много снимки, защото имаше голям шанс това да е всичко, което ще вземем у дома… Така че в крайна сметка направихме 2500 снимки и часове видеоклипове.“

„Но майчинският ми инстинкт се събуди, знаех, че Рейчъл ще оцелее. Просто си казахме, че ще приемаме всеки ден какъвто и да е“.

Две седмици не им било позволено да я докосват, защото бебето било в кувьоз.

„Най-накрая имах шанса да осъществя връзка с бебето си и тя се почувства като истинско бебе. Когато се роди, не ми се стори истинска. Спомням си как гледах това малко червено създание.

„Всичко е както трябва да бъде“ – тази реплика си повтаряла непрестанно майката на Рейчъл. Бебето е изписано след 4 месеца в болницата. На 19 месеца тя претърпяла няколко сърдечни операции.

Рейчъл Кроутър
Източник: dailymail.co.uk

Днес Рейчъл е здраво, активно, щастливо дете! Обича да спортува и да готви. В училище е сред отличниците!

Рейчъл с по-малката си сестра ребека. Източник: dailymail.co.uk

Госпожа Кроутър съветва всички родитеи на недоносени бебета: „Задавайте колкото се може повече въпроси. Бъдете упорити, докато получите правилните отговори. Това е тъжно и същевременно невероятно преживяване за мен. След 10 години съм щастлива да покажем на света нашата история, историята на това, през което е преминала Рейчъл и в какво се е превърнала.“

Advertisement