Той върнал портфейла, макар да не му стигали пари за операция на сина му. И бил възнаграден!!

Той върнал портфейла, макар да не му стигали пари за операция на сина му. И бил възнаграден!!
Снимка от Marsel_Shots/Pexels

Танг Шаолонг, фермер от Джининг, намерил портфейл, съдържащ 20 000 юана (около 3800 лв) в брой. Той го върнал на притежателя, въпреки че отчаяно се нуждаел от пари за операция на двегодишния си син, съобщава South China Morning Post.

Танг завел малкия си син в болница в Джинан, провинция Шандонг. Момчето било диагностицирано с хемофагоцитен синдром, чието лечение струвало на баща му 200 хиляди юана. Заради тези пари Танг взел назаем 120 хиляди юана от роднини.

Болестта прогресирала и лекарите казали, че е необходима трансплантация на костен мозък. Въпреки че бащата бил подходящ за донор, той трябвало да плати 400 хиляди юана за операцията – пари, които отчаяният баща нямал.

Находката

В петък, 22 март, Тан излязъл от болницата, за да купи храна за сина си. На пътя той видял нечий изгубен портфейл, в който имало 20 хиляди юана в брой, банкови карти, визитки и шофьорска книжка.

Изкушението било голямо.

„Честно казано, като видях толкова много пари, се зарадвах много“, казва Тан. „Мислех, че Бог ми помага, знаейки, че имам нужда от пари, за да спася детето си.“

При по-нататъшен размисъл обаче мъжът си помислил, че парите са намерени близо до болницата. Може би са имали за цел да спасят някой друг.

Използвайки визитната картичка от портфейла, Танг намерил собственика й, който се оказал фермерът Динг Илонг. Той върнал портфейла на Дийн, но отказал да вземе предложената му награда.

„Ако това беше моята заплата за упорита работа, щях да я взема“, каза той. „Но току-що бях намерил нещо на някой друг и го върнах.“ Нямах право на наградата“.

Мъжете започнали да общуват в социалните мрежи и тогава Дийн научил, че Тан има нужда от пари за операцията на сина си.

Фермерът казал, че няма много пари, но има 200 тона ряпа в склада си, които трябва да бъдат продадени до май. И той предложил на Тану да работят заедно, за да търсят купувачи на ряпа и да използват парите, за да направят операцията на момчето.

„Реших да даря ряпата на Танг Шаолонг. Можем да я продадем заедно, за да съберем пари за момчето“, казва фермерът Дийн.

Тази история се появила в местните медии в неделя, а до вторник цялата ряпа била продадена.

Фермерите получили 500 хиляди юана, които били достатъчно за плащане на операцията.

Така бащата бил възнаграден за доброто си дело и успял да спаси детето си.

Advertisement