Бог е велик: притча за вярата, която твори чудеса

Бог е велик: притча за вярата, която твори чудеса
Източник: pxhere.com

Когато изглежда, че няма надежда… идва Божията помощ.

За вярата и безграничната сила на молитвата…

Д-р Марк бил известен онколог. Веднъж той отлетял за важна конференция в друг град, където трябвало да получи награда в областта на медицината. Час след излитането обаче имало аварийно кацане на най-близкото летище. Докторът наел кола и тръгнал към конференцията.

Но скоро след като тръгнал, времето се развалило и започнала силна буря. Заради проливен дъжд интернетът се изгубил, навигаторът се объркал, задал грешната посока и мъжът се изгубил.

След два часа шофиране разбрал, че се е загубил. Чувствал се гладен и ужасно уморен, затова решил да потърси къде да пренощува. Накрая се натъкнал на малка къща. Отчаян, той слязъл от колата и почукал на вратата.

Вратата отворила жена.

Той й обяснил положението си и я помолил да използва телефона. Жената обаче му казала, че няма телефон, но може да влезе и да изчака времето да се оправи.

Гладен, мокър и уморен, докторът приел предложението и влязъл. Жената му сложила горещ чай и казала, че ще отиде да се помоли. Д-р Марк се усмихнал и отвърнал, че вярва само в упоритата работа.

Седнал на масата и пиейки чай, докторът наблюдавал жената на слаба светлина от свещи, докато тя се молела до креватчето. От молитвата лекарят разбрал, че жената се нуждае от помощ, затова, когато тя свършила да се моли, той я попитал:

— Какво точно искате от Бог? Наистина ли мислите, че Бог някога ще чуе молитвите ви?

Жената се усмихнала тъжно и казала:

— Детето в яслите е моят син, който страда от рядък вид рак и има само един лекар, името му е Марк, който може да го излекува, но аз нямам пари да си го позволя, освен това д-р. Марк живее в друг град. Бог все още не е отговорил на молитвата ми, но знам, че той ще помогне … и нищо няма да пречупи вярата ми.

Онемелият лекар просто се разплакал. Той прошепнал:

— Бог е Велик…

Лекарят си спомнил всичко, което му се беше случило днес: повреда в самолета, силен дъжд, поради който се изгубил; и всичко това се случило, защото Бог не само отговорил на нейната молитва, но и му дала шанс да излезе от материалния свят и да  помага на бедни нещастни хора, които нямат нищо друго освен молитва…

Advertisement