Чудното спасяване на похитената Лори

Чудното спасяване на похитената Лори
Източник: denver7.com

Бил горещият летен ден на 22 август 1983 г. Ричард и Даяна Полша били в дома си в Шеридън с двете си малки деца.

Ричард седял в двора и се грижел за децата. На децата им станало толкова горещо, че помолили баща си да им донесе сладолед. Той влязъл в къщата за няколко секунди и когато се върнал, Лори я нямало.

Ричард и Даяна веднага се обадили в полицията и съобщили, че дъщеря им е била отвлечена посред бял ден близо до дома im.

За щастие, съсед на име Пол станал свидетел на отвличането. В този момент той бил в кухнята и видял всичко с очите си. Той казал на полицаите, че е видял оранжев седан. Момиченцето се приближило до колата и влязло в нея. Колата веднага потеглила. Пол запомнил част от регистрационния номер на колата.

Полицията и загрижени хора веднага се втурват да търсят тригодишната Лори. Из целия град били разлепени листовки. В издирването се включил и хеликоптер. Семейство Поланд се обърнало към гражданите за помощ чрез медиите.

Друг съсед на семейството, Майкъл Фишър, пък се сетил за един инцидент по-рано през седмицата. Децата му разказали, че непознат мъж се приближил до тях, когато си тръгвали от училище. Той им предложил лакомства, за да се качат в колата му.

Майкъл видял това и изтичал на улицата. Той се опитал да настигне мъжа. По думите му мъжът бил висок около 180 см с гъста коса. Но Майкъл не успял да го настигне. Той бързо се качил в колата и потеглил. Колата била оранжева.

На втория ден след изчезването на Лори жена, която се представила като Вуанита, се обадила в полицията. Няколко седмици по-рано тя видяла мъж в оранжева кола да общува с внучката й. Този път свидетелите записали номера на колата.

Колата принадлежала на 22-годишния Робърт Пол Тирет. Той живеел в Денвър с майка си. Полицаите веднага отишли ​​при него. В близост до къщата намерили оранжев Datsun. Робърт отричал да е замесен в отвличането на Лори. Но полицията била сигурна, че е той. Те претърсили къщата, но за съжаление Лори не била открита никъде.

Някъде по това време двойка от Пенсилвания, Стивън и Синтия, се разхождали в отдалечен парк в Колорадо. Синтия искала да използва тоалетната. Когато влязла в пристройката, тя чула немощен писък. Синтия последвала звука. Погледнала надолу, тя видяла малко момиченце в помийна яма на дълбочина около четири метра.

Когато Синтия попитала Лори какво прави там, момичето отговорило: „Аз живея тук“. По-късно Лори си спомнила, че след три дни и половина в дупката, тя била сигурна, че тази дупка се е превърнала в новия й дом.

На място пристигнали специалните служби. Те извадили Лори на повърхността. Краката й били напълно черни и била тръгнала инфекция. Защото водата била студена и мръсна.

Лекарите извършили всички необходими процедури и успели да спасят краката на момичето. Изписали я след няколко седмици.

Когато й била показана снимка на Робърт, Лори възкликнала: „Това е той! Това е той!“ Робърт бил арестуван и обвинен в различни престъпления.

Малко преди процеса Робърт се жени за приятелката си, която му осигурява алиби в деня на отвличането. Прокурорите се страхували, че съдебното жури няма да има достатъчно доказателства, за да осъди Робърт. Затова го помолили да се признае за виновен за сексуалното посегателство и оттеглили останалите обвинения.

Робърт бил осъден на 10 години затвор. Той бил освободен само шест години по-късно, през 1990 г., за добро поведение.

Сега Робърт е свободен. Но той продължава да бъде наблюдаван отблизо. Той се води в националната база данни като опасен престъпник.

Лори Поланд
Лори Поланд днес. Източник: Facebook

Днес Лори е майка на три деца и главен изпълнителен директор на организация с нестопанска цел, която основава заедно със своя педиатър, д-р Ричард Кругман, който лекува Лори, след като тя е спасена.

Advertisement