Цели 4 години мъж хранел семейство гарвани и веднъж птиците му направили необичаен подарък

Цели 4 години мъж хранел семейство гарвани и веднъж птиците му направили необичаен подарък

Представителите на дивата природа, точно както и домашните животни, умеят да бъдат благодарни за помощта. Жителят на американския Сиатъл Стюарт Далкуист е убеден в това.

Той от дете обичал птиците. Още като ученик Стюарт прибирал от улицата ранени пернати и ги лекувал. Често мъжът и хранел птичките. Но веднъж с него се случила забавна и трогателна история.

Близо до дома му на едно дърво се заселили два гарвана. Те си свили гнездо и скоро си имали потомство. Мъжът понякога наблюдавал гарвановото семейство.

Един ден Далкуист забелязал, че птиченцата са изпаднали от гнездото. Не можели да се издигнат сами в небето, тъй като все още били много малки.

Тогава мъжът взел малките и сам ги сложил в гнездото.

Постепенно гарваните и човекът започнали да дружат. Но се случила трагедия. Майката загинала от лапите на енот. Малките пиленца осиротели.

В продължение на четири години Стюарт всеки ден носел на новите си познати нещо за ядене. Птиците оценили силно грижите на американеца.

Гарваните решили да се отблагодарят на своя познат. При това в избора си на подарък те проявили истинско творчество.

В продължение на няколко дни птиците оставяли на мъжа малки подаръци във вид на елхови клонки, върху които били нанизани метални езичета от кенчета.

елхови-клонки

Далквист се уморил от подаръците. Той снимал клонките и ги публикувал в социалните мрежи. Постовете трогнали хиляди.

Някои в коментарите започнали да си припомнят истории от своя живот. Оказало се, че в благодарност заради помощта гарваните носели различни подаръци и на другите хора.

Advertisement