Студентка нахранила бездомник. След час той й дал бележка, която я разплакала

Студентка нахранила бездомник. След час той й дал бележка, която я разплакала
Източник: Facebook/Casey Fischer

Едва ли някой си мисли, че бездомните хора по своя воля са избрали такъв ужасен живот за себе си. Щом е така, защо толкова много от нас се отнасят с отвращение към тях?!

Но младата майка и студентка Кейси Фишър имала съвсем различно отношение към бездомните хора. Един ден на улицата тя минала покрай бездомник, който просел. Малко по-късно тя го срещнала отново пред известна верига за понички. Човекът успял да събере само долар.

Тогава Кейси помолила мъжа да се присъедини към нейната маса. Мъжът, на име Крис, бил изумен от предложението на момичето, но въпреки това го приел.

Мъжът казал на Кейси, че хората обикновено го гледат с лошо око, защото е бездомен. Той също така признал, че заради зависимостта си от наркотиците е бил в толкова жалко състояние, за което се е намразил.

Бездомникът все още таял надежда, че един ден той ще бъде някой, с когото майка му може да се гордее. За съжаление тя починала преди много години от рак, но той искал да постигне нещо в живота си в нейна памет.

Кейси и Крис разговаряли повече от час, преди Кейси да разбере, че е време да отива на лекции. Докато си говореха, времето минавало бързо и часовете й щели да започнат.

Когато Кейси се канела да си тръгва, Крис я помолил да изчака малко. Той надраскал нещо на смачкан лист хартия, после й подал бележката и предварително се извинил за небрежния почерк. Кейси взела бележката и тръгнала към лекциите.

Когато момичето прочело написаното от бездомника на листа хартия, тя осъзнала, че е направила нещо много по-важно в живота на един бездомник, отколкото просто да го нахрани.

Бележката

Бележката, която Крис дал на Кейси гласяла: „Днес исках да се самоубия. Но благодарение на вас ще живея и ще се опитам да поправя всичко. Благодаря ви, вие сте прекрасен човек.“

Понякога добра постъпка или дума, или дори нещо толкова просто като усмивка, може да означава повече за някого, отколкото предполагате.

Помнете това следващия път, когато срещнете човек, който е тъжен или в лошо настроение. Не знаете какво може да се е случило в живота му. Но едно нещо е извън съмнение: всички хора, без изключение, са достойни за любов и състрадание.

Не всеки може с гордост да твърди, че е спасил нечий живот, но Кейси със сигурност може!

P.S. Започнете да правите добри дела още днес!

Advertisement