Спасяването на куче, залепнало в разтопен асфалт (видео)

Спасяването на куче, залепнало в разтопен асфалт (видео)
Източник: newsflare

Това е героичният момент, когато едно бездомно куче било спасено, след като се заклещило в разтопена гума. Бедното женско куче тичало из индустриалната зона, когато стъпило на гумирания асфалт в Накхон Найок, Тайланд на 6 декември.

Безразсъдни работници били изхвърлили отпадъчния материал, който обикновено се използва за ремонт на пътища, на прашната земя до силоз.

Те обаче не се замислили за десетките бедни бездомни кучета, които обикалят из района. Светлокафявото куче стъпило върху гъстата, лепкава слуз и не могло да помръдне. То паднало и се заклещило в токсичната смес, като само устата му се подавала, за да си поеме въздух.

Местен мъж на име Супатра Байсри, на 30 години, се разхождал из района, когато открил кучето да лежи в сместа и се шокирал. Той казал: „Не можех да вляза в гумата, защото и аз щях да заседна. Дори не можах да достигна кучето с пръчка, за да й помогна.“

Супатра се обадил на службите за спешна помощ, които се втурнали към мястото. Те осигурили багер, който да изрови кученцето от топящата се гума.

Работници в близката фабрика поляли кучето с бензин, за да отстранят гумата и да предотвратят сериозно увреждане на кожата и козината му. Спасителната операция продължила два часа и кучето, което ветеринарите кръстили Мали, вече било в безопасност.

Един от ветеринарите, лекували Мали, казва: „Хората трябва да бъдат много по-внимателни как изхвърлят боклука. Може да причини много вреда на животните.“

„Ако никой не беше намерил Мали, тя щеше да умре.“

Advertisement