Смеели се на момчето, което само построило дом от 8 кв м. Но, влизайки вътре, ахнали (видео)

Смеели се на момчето, което само построило дом от 8 кв м. Но, влизайки вътре, ахнали (видео)
Източник: LUKE THILL, FACEBOOK

Тринадесетгодишният Люк Тил от Айова е далеч от стереотипната представа за тийнейджър. Докато повечето му връстници са запалени по съвсем други неща, Люк е зает да строи къщи. Той се откроява сред учениците с уникалните си хобита.

Талантливото момче създало свой собствен уютен кът точно в градината на къщата на родителите си. Този проект му струвал 1500 долара, но за Люк това е мечтан дом, който си струва да се види!

Удивително е да видим, че един млад човек в ерата на смартфоните, iPad-ите и игровите конзоли предпочита по-„традиционните“ дейности.

Той споделя своите идеи и планове в канала си в YouTube, като споделя повече за желанието си да построи малка къща и как скуката го е подтикнала към това.

На Люк му отнела цяла една година, за да подготви, събере средства и материали за строителството. Той косял тревни площи, събирал средства онлайн и върше различни работи, за да събере необходимата сума.

Люк се сприятели с човек, който разбираше от електричество и който му помогнал с работата по ел инсталацията в замяна на почистване на гаража.

За своя проект Люк използвал около 75% рециклирани материали, много от материалите идват от къщата на баба му, а входната врата му е подарена от приятел на чичо му!

Къщата е около 89 квадратни фута и има електричество.


Люк казва: „Харесвам минимализма“

„Исках да имам собствен дом без огромна ипотека.“

Люк създава поредица от видеоклипове в YouTube, където споделя историята на своя проект, който привлича вниманието на мнозина.

Родителите помогнали на Люк както със строителството, така и финансово, но баща му Грег настоял Люк да плати по-голямата част от това сам.

Грег казва: „Това беше шанс за едно дете да направи нещо повече от просто да играе видео игри или да спортува“.

Домът на Люк е идеалното място за един тийнейджър, уютно убежище, където той може да бъде себе си и да има свое собствено пространство. Има микровълнова печка, телевизор и таванско помещение с легло и зона за барбекю отзад!

След часовете Люк прилежно си пише домашните в къщата си и понякога прекарва нощта там!

Днес Люк вече е по-пораснал и продължава да споделя различни свои проекти. Може да ги разгледате във ютуб канала му.

Advertisement