Те се разридали при вида на отвлечения си син, когото търсели цели 24 години (видео)

Те се разридали при вида на отвлечения си син, когото търсели цели 24 години (видео)
Screenshot/CCTV via Reuters

Гуо Синджън  видял за последен път баща си и майка си, когато бил бебе на две годинки. Днес човекът е пораснал и е завършил университет, като е успял да стане учител.

През 1997 г. животът на Гуо Гантанг и съпругата му се преобръща с главата надолу, след като двугодишният им син е отвлечен от трафиканти на хора извън дома им в Шандонг, Китай.

Родителите на бебето били неутешими и положили много усилия, за да намерят сина си.

Бащата Гуо Гантанг напуснал работа и започнал истинско разследване, продължило 24 години. Той пътувал из страната с мотоциклети, убивайки дузина „железни коне“ по пътя. Така Гуо Гантанг посетил 20 провинции, изминавайки повече от 480 хиляди километра.

Той нощувал под мостове, криейки се от пътуващи крадци, но всичките му усилия били напразни. Въпреки че по време на пътуванията си нещастният баща успял да намери седем изчезнали деца и да ги върне на родителите им.

Но един ден най-накрая полицията успяла да влезе в следите на похитителите. Тя арестувала двама заподозрени, мъж и жена, и открила Синджън в провинция Хенан. Там той бил завършил университет и планирал да стане учител. Не е ясно дали е знаел, че е отвлечен.

Полицейските експерти открили момчето, като преровили в базата данни за изображения на хора, които изглеждали така, както би изглеждал Синджън като възрастен, според изявление на полицейското министерство.

След като е бил отвлечен, се смята, че Синджън е бил отведен на междуградски автобус от двамата заподозрени в съседната провинция, където са отишли да продадат детето.

Жената и нейният приятел, идентифицирани само с фамилните имена Танг и Ху, са били заловени и са признали за трафик на три момчета, според министерството.

ДНК тест потвърдил родството на намерения Синджън с баща му, а служителите на реда уредили среща на родителите и техния син, открит 24 години по-късно.

Емоционалното събиране на Синджън със семейството му след повече от две десетилетия било уловено от новинарските екипи.

Гантанг не можел да спре да плаче, а майката на Синджън не можел да каже нищо от риданията си, освен:

„Сине мой! Ти се върна. Детето ми най-накрая е намерено. В бъдеще сега ни очаква само щастие. Бог се смили над нас и ни изпрати помощ“

Вдъхновен от търсенето на Синджън, през 2015 г. китайски режисьор заснел филма „Изгубени, но обичани“ с известния актьор Анди Лау.

Отвличанията на деца са сериозен проблем в Китай. През 2015 г. BBC изчисли, че 20 000 деца са отвличани всяка година.

За щастие, тази история има щастлив край.

Advertisement