След секунди щели да изключат уредите на това бебе. Родителите тъкмо се сбогували с нея, когато…

родители-целуват-бебето-си

Франческа и Ли Мур-Уилямс били щастливо женени от няколко години. Двойката има две сладки деца: Боби и Бела. Но тогава никой не подозирал каква драма ще се разиграе около малката им дъщеря.

Бела винаги била лъчът светлина в семейството. Обградена от любовта на родителите и брат си, тя не спирала да ги радва. Поне през първите 18 месеца.

По време на семейната почивка момичето внезапно заболяла, започнала да губи косата си. Родителите не знаели какво се случило изведнъж с малкото им съкровище. Веднага след празниците Франческа и Ли завели малката в една от най-добрите болници в Лондон, където опитните лекари споделили ужасна новина на родителите.

Лекарите открили, че Бела има аномалия на мозъка. Състоянието на момичето продължило да се влошава до критичен стадий: за да се запази живота на Бела, трябвало да се включат поддържащите живота уреди.

момиченце-в-болница-на-системи

Според медицинските анализи, момиченцето страдало от дефицит на витамин B12. Тялото й не било способно самостоятелно да произвежда ензимите, необходими за растежа на клетките на тялото.

Рядката болест, от която страдала Бела, поразява средно 1 дете на 60 000. Точно затова лечението й било почти невъзможно. Лекарите дали на родителите да разберат — дъщеря им няма да оцелее.

В крайна сметка Франческа и Ли единодушно решили да изключат апаратурата на любимата си дъщеря, за да не проведе остатъка от живота си в агония.

момиче-в-болница

В този ден цялото семейство и близки приятели се събрали в болницата, за да се простят с Бела. През сълзи родителите целували момичето си, подготвяйки се завинаги да я пуснат в отвъдния свят. Снимката най-горе трябвало да стане последния им спомен за малката девойка.

„Държах я за ръка, знаейки, че всеки момент тя ще изпусне последния си дъх – разказва бащата Ли. — Усещах как тя отслабва. Но изведнъж с предишната си сила тя стисна пръста ми“. Температурата на тялото на Бела изведнъж започна да се вдига, тя порозовя, събуди се и започна да вика… Уредите запищяха, докторите се втурнаха  в отделението.

Всички мислели, че малкото момиче умира, но показателите й изведнъж се нормализирали от само себе си, което било огромна изненада за персонала на болницата.

Няколко седмици след интензиен курс медикаменти Бела най-накрая успяла да се върне вкъщи. Жива и здрава.

братче-и-сестриче

След 5 месеца Бела изглеждала по съвсем различен начин. Днес малката се усмихва весело, тича и играе със своите приятели, а косата й отново пораснала. Ли и Франческа наричат дъщеря си коледно чудо, защото никой преди месеци не предполагал, че Бела ще остане жива.

Advertisement
Фейсбук коментари