Помолили кърмеща на обществено място майка да се прикрие. Реакцията й е страхотна

се съгласила да се прикрие,
Източник: Pexels/Kristina Paukshtite

Дебатът дали жените трябва да кърмят децата си на публично място продължава да бушува.

Смятаме обаче, че за младите майки кърменето на дете през лятото е доста трудна задача, тъй като навън е твърде горещо както за жената, така и за бебето.

Ето защо, ако детето е гладно, за майка му е важно тя и детето й да се чувстват комфортно по време на хранене и няма значение дали това място е обществено, или не.

Когато един ден Мелани Дъдли кърмела новородения си син в ресторант, непознат мъж се приближил до нея и я помолил да се „покрие“.

Но начинът, по който тя отговори на призива му, зарадва хиляди майки (и не само майки) по света.

Мелани Дъдли седяла на лятната тераса на ресторанта с приятелите си и тримесечния си син. Навън било 30 градуса и било много влажно. Изведнъж бебето й поискало да яде.

Мелани внимателно смъкна блузата си от едното рамо, за да нахрани малкия си син. Но мъжът на съседната маса не харесал случващото се.

Отговорът на Мелани

Непознат мъж станал от масата си, приближил се до Мелани и я помолил да се „прикрие“. Мелани се съгласила да се прикрие, но не го направила по начина, по който мъжът очаквал.

„Имах чаршаф с мен, но навън беше толкова горещо. Сигурно беше 30-35 градуса, бебето ми се потеше цялото“, казва майката от Тексас в интервю за TODAY.

„Помислих си: „Знаете ли какво? На почивка съм, така че по-добре да си сваля блузата.“

Мелани не видяла проблем в това, но мъжът на съседната маса не харесал поведението на жената. На забележката му Мелани отговорила така: вместо да покрие гърдите и бебето, тя сложила чаршафа на главата си, което предизвикало смях у всички присъстващи в заведението.

Приятелка на Мелани я снимала и публикувала във Фейсбук. Публикацията й привлякло огромно внимание.

Заслужава да се отбележи, че след това действие на Мелани мъжът вече не си позволил коментар.

Advertisement