Всеки пръст е свързан с два органа: японски метод лекува всяка болежка за минути

Всеки пръст е свързан с два органа: японски метод лекува всяка болежка за минути

Всеки пръст е свързан с определен орган.

Нашите длани съдържат огромен брой различни точки, които влияят на вътрешните органи. Китайските лекари са постигнали най-високи постижения в областта на лечението на заболявания с помощта на акупунктура. Чрез стимулиране на определени точки на тялото лекарите могат да повлияят на органите.

В Япония лекарите смятат, че всеки пръст е отговорен за два специфични органа. И можете да повлияете на работата им с масаж.

Джин Шин Джитсу (Jin shin Jitsu) е древна форма на изцеляващо изкуство, което възстановява емоционалния баланс с помощта на стимулиране на определени точки на пръстите.

Лечебният ефект е основан на убеждението, че всеки пръст е свързан със стимулирането на правилните точки и подобрява физическото и емоционално здраве.

Тази ефективна 5-минутна лечебна процедура предлага удивителни предимства при многобройни заболявания и ето как работи.

За да се изцели определен вътрешен орган, трябва просто да хванете съответния пръст на другата ръка и силно да го натискате 3-5 минути. Дишайте дълбоко и след това масажирайте всички пръсти на двете ръце около три минути.

Удивителен ефект може да се постигне с масажирането на пръстите:

-· желанието за ядене намалява, когато масажирате върха на малкия си пръст преди хранене. Но мъжете и жените трябва да правят този масаж по различен начин. Жените сутрин и по посока на часовниковата стрелка, а мъжете следобед и обратно на часовниковата стрелка;

– изцеление на черния дроб е възможно чрез масажиране на показалеца. Разтрийте и разтегнете пръста си напълно. Упражнението също е много полезно: дръжте сплетените си показалци на нивото на гърдите и ги дръпнете в различни посоки. При вдишване напрягате мускулите си, а при издишване – ги отпускате. Като правите това няколко пъти на ден, ще подобрите функцията на черния си дроб;

-· за да се отървете от настинката, има една точка на палеца. Ако сте настинали, натиснете върха на пръста си и когато почувствате болка, го отпуснете. Подуването на синусите ще изчезне;

· Можете да облекчите стреса, като масажирате малкия пръст на лявата си ръка, от началото до върха. Можете също така да облекчите умората след натоварен ден по този начин;

Ето кои органи са свързани с пръстите:

Палец

Свързан: със стомаха и далака.

( при какви емоции се масажира) Емоции: депресия и безпокойство.

Общи симптоми: проблеми с кожата, нервозност, главоболие.

Показалец

Свързан: с бъбрека и пикочния мехур.

Емоции: страх, объркване, разочарование.

Общи симптоми: зъбобол, мускулни болки, болки в гърба, проблеми с храносмилането.

Среден пръст

Свързан: с черния дроб и жлъчката.

Емоции: гняв, неопределеност, раздразнителност.

Общи симптоми: мигрена, умора, проблеми с кръвообращението, менструални болки, болки в челото.

Безименен пръст

Свързан: с белите дробове и дебелото черво.

Емоции: тъга, страх, негативизъм.

Общи симптоми: проблеми с храносмилането, астма, проблеми с дишането, кожни заболявания.

Малкият пръст

Свързан: със сърцето и тънкото черво.

Емоции: безпокойство, нервност, липса на увереност.

Общи симптоми: проблеми с костите, сърдечни болки, болки в гърлото.

Следващия път, когато имате подобни симптоми, опитайте този 5-минутен метод и ще бъдете учудени от положителния му ефект.

Advertisement