Честен бездомник върнал на момиче чанта с ценни вещи. В замяна тя променила живота му

Честен бездомник върнал на момиче портфейл с пари. В замяна тя променила живота му
Източник: Daisy Owen

Случаят е от Болтън, Великобритания.

20-годишната Дейзи Оуен се върнала вкъщи от бар и открила, че е оставила чантата си там, в която имало £300 в брой, някои от документите на момичето и нейния iPhone.

Дейзи дори не се надявала да види нещата си отново. Каква била изненадата й, когато приятелите й казали, че чантата й я чака при някой си Пол Калдърбанк, бездомник, който от два дни търсел някой, който може да познава момичето.

Както казва Пол той дори не си е помислял да вземе нещо за себе си. „Аз съм честен човек, просто исках да върна чантата на това момиче.

Разбира се, внимавах много, когато разпитвах хората, защото всички веднага се оказваха или „собственици“, или „добри приятели на собственика“. Но успях да намеря онези, които наистина познаваха собственичката на чантата и чрез тях да кажа откъде може да я вземе.“

Пол, който е бездомен от четири години, прикрепил към чантата бележка, обясняваща мисията му, защото се опасявал, че хората ще помислят, че я е откраднал.

Дейзи била шокирана от постъпката на мъжа. Той самият имал голяма нужда от средства,  а направил толкова много усилия да й върне нещата и не поискал нито стотинка! Според нея, докато има такива хора, човечеството няма да бъде обречено.

Дейзи Оуен
Дейзи Оуен била поразена от постъпката на мъжа. Източник: Daisy Owen/Facebook

Поразена от високите морални стандарти на мъжа, Дейзи веднага решила да благодари на непознатия.

Тя разказала тази история в интернет, създавайки онлайн компания, която може да осигури на бездомника храна и дом поне за кратък период, така че той, без да се притеснява за гладния си стомах и местоживеенето си, лесно да си намери работа и да се върне към нормалния живот.

Хората не останали безучастни и мнозина откликнали на молбата на момичето. С общите усилия на потребители на мрежата те успели да съберат хиляди и сто паунда за няколко дни.

Но Дейзи не възнамерява да спре дотук, тя иска да събере три пъти по-голяма сума, за да може Пол сам да си плати жилището.

„Добрите хора не трябва да живеят на улицата. За това и съществува доброто, трябва да си помагаме, да бъдем хора“, казва Дейзи, решена да даде подслон на този човек.

Advertisement