„Осинови дете, за да ми вземеш апартамента!“

майка целува бебето си
Източник: Unsplash/Paul Hanaoka

За съжаление, не всички жени дочакват щастието в личния си живот от първия опит. Случило се така, че на 20-годишна възраст Соня осъзнала, че няма късмет. Тя била кариеристка и работохолик, затова се вглъбявала в това, което умеела най-добре.

Когато Соня отворила първия си магазин, родителите й буквално я изгонили от дома им. Защо? Защото брат й решил да се ожени, а той винаги е бил любимецът на семейството.

Освен това родителите вярвали, че пробивната им дъщеря сама ще реши жилищния си проблем.

Отначало Соня буквално трябвало да живее в магазина си. Тя дори не можела да си позволи апартамент под наем, защото теглила заем, за да купи стока. Изобщо нямала пари. Но тогава нещата тръгнали нагоре и жената най-накрая се обзавела със свой двустаен.

Когато братът разбрал, че сестра му е стъпила на краката си, той я поканил да стане кръстница на дъщеря му. Той явно разбрал, че трябва да укрепи връзката със замогналата се роднина, но Соня учтиво му отказала:

— Но аз съм ти сестра, твоя роднина. По-добре избери някой друг.

Веднага щом Соня се сдобила с пари, роднините започнали да се държат така, сякаш нищо не се е случило. Идвали в магазина, взимали продукти с „благодаря“ вместо с пари и се хвалели на всички, които познавали.

В личен план Соня нямала мъж. Навъртали се неколцина, но тя просто нямала достатъчно време за сериозна връзка. За да не изпадне в депресия, жената намерила нови хобита: спорт, ски курорти, чужди езици и др. Да, и работата я натоварвала много.

На 40 години Соня изведнъж осъзнала, че иска дете. Тъй като вече не можела да ражда, решила да осинови дете, макар да разбирала, че няма да е лесно, защото обикновено дават зелена светлина на семейни двойки, а не на самотни майки.

Малката Наташа била само на 4 години. През цялото това време тя живеела в детски дом, защото майка й я изоставила след раждането.

Роднините разбрали едва шест месеца по-късно, че Соня има дете. Тя отишла с дъщеря си при родителите си, за да ги поздрави за Нова година. По това време брат й вече имал три възрастни деца и дори един внук.

Соня забелязала, че детето й дразни всички присъстващи. Тя не разбирала защо се случва това. На следващия ден обаче брат й се обадил и изяснил ситуацията.

– Е, ти си ужасна!

– За какво говориш? – изненадала се Соня.

– Сякаш не разбирам, че си осиновила дете само за да ми отнемеш апартамента. Решила си да си отмъстиш, като се възползваш от това сираче?

– Първо, Наташа не е сираче. Второ, няма да отмъщавам на никого.

– Да бе, да! Ще плачеш с нея, по-добре ще е да помогнеш на племенниците си да си стъпят на краката.А това твое дете от детски дом ще си покаже гените и ще ти покаже къде зимуват раците. И можеш да забравиш за апартамента на нашите опитваш се напразно. Отдавна ми го приписаха!

Вероятно роднините били съставили цял ​​план как да се отърват от препятствието под формата на малко момиченце, но никой от тях дори не си помислил, че Соня просто обича това дете. Тя нямала лоши намерения!

Веднага щом Наташа се настанила в дома на Соня всичко било наред. В живота на жената се появил и любим мъж, който се превърнал в истинска опора за нея. Те си заслужили това щастие кой каквото и да говори.

Advertisement